Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van een VOG

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hebt er een nodig als je bijvoorbeeld een politieagent of bestuurslid van de gemeente wilt worden: een VOG. Maar wat betekent een VOG en waarom is dit zo belangrijk? VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag en misschien doet dit al een belletje rinkelen. Wil jij bijvoorbeeld gaan werken bij een kinderopvang, dan is deze verklaring wettelijk verplicht. Deze verklaring toont namelijk aan dat jij in het verleden goed gedrag hebt vertoond. Je krijgt pas een VOG als je in het verleden geen strafbare feiten hebt gepleegd die, nu of in de toekomst, invloed kunnen gaan hebben op jouw werk of dagbesteding. Heb je geen strafblad of andere ernstige overtredingen om jouw naam staan, dan is de kans groot dat jij ‘gewoon’ en VOG krijgt.

VOG aanvragen

Wil jij een VOG aanvragen, dan heb je meerdere opties. De meest gebruikelijke optie is om een afspraak te maken bij de gemeente. Tijdens de eerste afspraak betaal je eenmalig het bedrag van €41,85. Vervolgens kom je nog eens terug met een handtekening van je werkgever. Je vult het betreffende papierwerk in en je gaat wachten op de uitslag. Je krijgt de uitslag binnen 5 tot 8 werkdagen.

Heb je een 9 tot 5 baan, dan kan het lastig zijn om een afspraak bij de gemeente te plannen aangezien je doordeweeks druk bent. Gelukkig kun je tegenwoordig ook op internet een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen. Hier zitten een aantal voordelen aan. Ten eerste hoef je niet twee keer naar het gemeentehuis te komen om alles te regelen. Al het papierwerk kun je meteen online invullen en versturen. Je hebt dit keer ook geen handtekening nodig van je werkgever. De prijs blijft echter wel hetzelfde. Die €41,85 is gesplitst in twee verschillende soorten kosten. Je betaalt €33,85 voor de beoordeling en het afgeven van de VOG en €8,00 verwerkingskosten.

Het maakt niet uit voor welke optie je kiest, beide verklaring zijn precies hetzelfde. Kies de mogelijkheid die voor jou het beste uitkomt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: