Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van lijfrente

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De betekenis van lijfrente, een begrip dat je vast en zeker al al eens een keer hebt gehoord. Maar wat is lijfrente nu precies? Het is heel simpel een financieel product waarmee een inkomen tijdens de pensioenjaren kan worden gegenereerd. Eigenlijk kun je het dus zien als een soort van levenslange uitkering. En deze uitkering wordt door een verzekeraar uitgekeerd. Hiervoor staat een eenmalige premiebetaling – of periodieke premies tijdens een specifieke periode – tegenover. Kom je graag wat meer te weten over een lijfrente? In dit blog lees je er meer over.

Je hebt de keuze uit een uitgestelde lijfrente of een directe lijfrente

Het belangrijkste doel van het afsluiten van een lijfrente? Dat is zonder twijfel om een ​​stroom van regelmatige inkomsten te bieden. Dit kan aan een individu, maar ook aan een echtpaar nadat ze met pensioen zijn gegaan. Grofweg zijn er twee soorten lijfrente waar je uit kunt kiezen. Je hebt namelijk de keuze uit een uitgestelde lijfrente en directe lijfrente. 

Kies je voor een uitgestelde lijfrente? In dat geval wordt het inkomen uitgesteld tot een bepaalde toekomstige datum. Bij een directe lijfrente begint het inkomen direct na aankoop ervan. Een van de belangrijkste kenmerken? Dat is dat het inkomen kan worden verstrekt gedurende de rest van het leven van de begunstigde. Het maakt dus niet uit, hoe lang hij of zij leeft. En dat heeft zo zijn voordelen. Het biedt vooral erg veel financiële zekerheid en gemoedsrust tijdens de pensioenjaren.

Het kan een variabele of een vast inkomen bieden

Goed om te weten, is dat je de keuze hebt uit verschillende soorten uitkeringen. Lijfrente kan namelijk een vast of variabel inkomen bieden. Kies je voor een vaste lijfrente? Dan blijft het bedrag van de uitkering constant gedurende de looptijd van het contract. En ga je voor een variabele lijfrente? Dan kan de uitkering variëren op basis van de prestaties van de onderliggende beleggingen. Weet je op dit moment al erg goed naar wat voor soort lijfrente je voorkeur het meeste gaat?

Laat je altijd goed adviseren op het gebied van het afsluiten van dit financiële product

Over het algemeen biedt lijfrente een manier om een ​​stabiele bron van inkomen te creëren tijdens de pensioenjaren. Hierdoor kun je dus genieten van een stukje financiële zekerheid. Het is echter wel erg belangrijk om goed onderzoek te doen en advies in te winnen voordat je besluit om een ​​lijfrenteproduct aan te schaffen.Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: