Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van EDI

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

EDI staat voor Electronic Data Interchange en is een standaard voor het elektronisch uitwisselen van bepaalde bedrijfsdocumenten. De documenten moeten voldoen aan standaardsjablonen.

Gebruik van EDI

De technologie wordt sinds de jaren 60 gebruikt voor het uitwisselen van gegevens tussen verschillende informatiesystemen in de zakenwereld. EDI wordt in de detailhandel gebruikt voor het automatiseren van bestellingen, facturen en verzendnota’s. EDI vervangt de orderprocessen, transacties en communicatie die in het verleden zijn gedaan. EDI zorgt er dus eigenlijk voor dat de bedrijfssystemen van handelspartners dezelfde taal spreken. Hierdoor kunnen de handelspartners gemakkelijk, zonder fouten en snel met elkaar communiceren.

Werk in de logistieke sector

In de logistieke sector is veel werk. Veel mensen denken dat logistiek alleen te maken heeft met het transport van het magazijn naar de klant. Dit is echter niet zo. In de logistiek heb je te maken met de stroom van goederen. Hierbij kun je denken aan het organiseren, plannen, uitvoeren en besturen van het logistieke proces. Als orderpicker maak je deel uit van de logistieke sector.

Werkzaamheden van een orderpicker

Een orderpicker of een orderverzamelaar is verantwoordelijk voor het klaarmaken van orders in een magazijn of distributiecentrum. Verder houdt een orderpicker zich bezig met de ontvangst, opslag en het verzendklaar maken goederen. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van interne transportmiddelen, zoals een heftruck. Om op een heftruck te mogen rijden heb je een heftruck rijbewijs nodig. Deze kun je al vanaf 16 jaar halen. Als orderpicker let je ook op de kwaliteit van producten en verpakkingen, help je bij het laden en lossen en voer je administratieve taken uit. Kortom als orderpicker hoef je je niet te vervelen. Je werkzaamheden zijn erg divers en je hebt veel verantwoordelijkheden.

Aan de slag als orderpicker

Als je aan de slag wilt als orderpicker hebben we goed nieuws voor je. Er staan genoeg vacatures open voor de logistieke sector. Om als orderpicker te werken heb je geen diploma nodig. Wel is het handig als je in bezit bent van een heftruck certificaat en al wat ervaring hebt in de logistieke sector. Als orderpicker moet je snel kunnen schakelen, ben je punctueel, kan je goed communiceren, heb je discipline en kan je goed zelfstandig werken. Het salaris is afhankelijk van het bedrijf waar je werkzaam bent en je ervaring. Ook vakantiedagen en bonussen kunnen verschillen. Het gemiddelde uurloon ligt rond de 2000 euro bruto per maand.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: