Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van verschillende loterijen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een loterij is een kansspel waarbij het toeval bepaalt of een speler een prijs wint. Deelnemers aan een loterij kopen vooraf een lot waaraan een bepaalde cijfer en/of lettercombinatie is verbonden. Uit de opbrengst van de lotenverkoop worden prijzen uitgekeerd. De hoogste prijs is vaak de jackpot. Voor Nederlandse loterijen varieert de jackpot per loterij van € 2,5 miljoen tot € 90 miljoen.
De loterijen in Nederland zijn gereguleerd door de overheid. Alleen loterijen met een vergunning mogen deze aanbieden. Dat zijn onder andere de volgende loterijen:

Staatsloterij

De Staatsloterij is de oudste loterij van Nederland en zelfs een van de oudste loterijen ter wereld. De loterij werd in 1726 opgericht door de staat en is nog altijd een grote speler. Sinds 2016 is de Staatsloterij onderdeel van de Nederlandse Loterij. De Staatsloterij houdt 16 trekkingen per jaar. Elke maand op de 10e publiceert de Staatsloterij de uitslag. Daarnaast vinden er 4 bijzondere trekkingen plaats: Oudejaarstrekking, Koningsdagtrekking, 1 juli trekking en 1 oktober trekking.

Postcode Loterij

De Postcode Loterij is in 1989 opgericht om geld te werven voor goede doelen. Heden ten dage doet de Postcode Loterij dit nog steeds. Deelnemers maken bij deze loterij dus niet alleen kans op prijzen maar steunen ook organisaties die zich inzetten voor een betere wereld. De helft van de inleg gaat rechtstreeks naar goede doelen. Bij de Postcode Loterij speel mee met je postcode. Je kunt winnen met alleen de cijfers uit je postcode, als je gehele postcode. In totaal organiseert de Postcode Loterij 15 trekkingen per jaar. Iedere maand op de 8e wordt de uitslag gepubliceerd. De bekendste trekking is de decembertrekking die op 1 januari te zien is op tv.

BankGiroLoterij

De BankGiroLoterij steunt organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed. Daarmee is de BankGiroLoterij de cultuurloterij van Nederland. Deelnemers ontvangen een VIP-kaart waarmee ze gratis naar verschillende musea kunnen gaan. De BankGiroLoterij maakt net als de Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel uit van de Goede Doelen Loterijen. De helft van de inleg gaat naar goede doelen. De BankGiroLoterij heeft 15 trekkingen per jaar. De meeste daarvan worden gepubliceerd op de 10e van de maand. Prijzen worden dagelijks bekend gemaakt.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij maakt ook deel uit van de Goede Doelen Loterijen en steunt verenigingen en clubs die zich bezig houden met de gezondheid en het welzijn van mensen. Deelnemers kiezen zelf welke maatschappelijke organisatie ze steunen. 50% van de inleg gaat naar goede doelen. In totaal houdt de VriendenLoterij 14 trekkingen per jaar. Daarvan worden 12 op de 9e van de maand gepubliceerd.

Lotto

Lotto maakt onderdeel uit van de Nederlandse Loterij. Voor € 2 per lot kun je iedere zaterdag meedoen met Lotto en maak je kans op de jackpot van minimaal € 2,5 miljoen. Zaterdags om 21:00 wordt de uitslag gepubliceerd. Je speelt mee met 6 zelfgekozen getallen tussen 1 en 45.

Eurojackpot

Eurojackpot is een Europees kansspel waar je ook in Nederland aan kunt deelnemen. In Nederland maakt deze loterij deel uit van de Nederlandse Loterij. De jackpot van Eurojackpot varieert van € 10 miljoen tot € 90 miljoen. Elke vrijdagavond wordt de trekking in Helsinki verricht. Je speelt mee voor € 2 per lot.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Precario belasting
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: