Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Bitcoin

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat betekent Bitcoin?

Bitcoin is zowel de naam voor de bekende cryptocurrency (elektronisch geld) als de opensourcesoftware waarmee het geld is gecreëerd. Bitcoins, afgekort BTC, kunnen worden opgeslagen op je computer in een zogeheten wallet (portemonnaie). Ook Bitcoin mining is een term die hier meer over verteld.

Wat is Bitcoin en hoe werkt het?

Bitcoin is gedecentraliseerd, wat betekent dat het geen centrale uitgevende autoriteit of politieke instelling heeft die de hoeveelheid bitcoin in omloop beheert. Maar het Bitcoin-platform is verre van anarchie.

Het hele proces is vrij eenvoudig en georganiseerd: Bitcoin-houders kunnen bitcoins overdragen via een peer-to-peer-netwerk. Deze overdrachten worden bijgehouden op de “blockchain”, gewoonlijk een grootboek genoemd. Dit grootboek registreert elke bitcoin-transactie die ooit is gemaakt. Elk “blok” in de blockchain is opgebouwd uit een datastructuur op basis van gecodeerde Merkle-bomen. Dit is vooral handig voor het detecteren van fraude of beschadigde bestanden. Als een enkel bestand in een keten corrupt of frauduleus is, voorkomt de blockchain dat deze de rest van het grootboek beschadigt.

In plaats van te vertrouwen op een overheid om nieuwe valuta’s af te drukken, verwerkt Bitcoins blockchain-programmering wanneer bitcoins worden gemaakt en hoeveel worden geproduceerd. Het houdt ook bij waar bitcoins zijn en zorgt ervoor dat de transacties accuraat zijn.

Er zijn momenteel ongeveer 17 miljoen bitcoins in omloop. Er is geen centrale regelgevende instantie of overheid die de levering van bitcoins beheert, wat betekent dat de levering wordt gecontroleerd door het ontwerp. Het totale aanbod dat ooit gemaakt zal worden, is afgetopt op 21 miljoen bitcoins.

Aangezien Bitcoin in essentie echter oneindig deelbaar is (wat betekent dat gebruikers slechts 0,00000001 bitcoins kunnen overdragen), creëert dit niet echt een schaalprobleem. Het magische aantal van 21 miljoen is willekeurig.

Een van de meest aansprekende kenmerken van Bitcoin is het meedogenloze verificatieproces, dat het risico op fraude enorm minimaliseert. Aangezien Bitcoin gedecentraliseerd is, en werkt op basis van zware encryptie, blockchain-technologie is het erg veilig te noemen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: