Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van begrafenisverzekering

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering of een uitvaartverzekering is een verzekering die bij het overlijden van degene die verzekerd is de kosten voor de begrafenis (of crematie) dekt. Over het algemeen sluit men deze verzekering af om te voorkomen dat je nabestaande moeten opdraaien voor de kosten van de uitvaart. Een kleine uitvaart kost op dit moment namelijk al snel 6000 euro. Gemiddeld gezien kost een uitvaart tussen de 6000 en 10000 euro en je kan er van uitgaan dat dit over enkele decennia, wanneer je zelf denkt te kunnen overlijden aanzienlijk meer is geworden. Het is dan ook belangrijk goed voor jezelf in kaart te brengen welke kosten je verwacht en je hier voldoende voor te verzekeren.

Soorten uitvaartverzekeringen

Omdat er verschillende vormen uitvaartverzekeringen bestaan is het zeker zinvol de verschillen te kennen. De ene verzekering keert een som geld uit bij overlijden terwijl de ander juist dekking biedt in natura waarbij er meerdere diensten worden verleend zodra de verzekerde overlijdt.

Natura uitvaartverzekering

Bij een naturaverzekering worden alle goederen en diensten die bij de uitvaart horen, in zoverre het verzekerde bedrag dit dekt, direct betaald door de verzekeringsmaatschappij. Er wordt geen geld uitgekeerd aan de nabestaanden.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaaluitvaartverzekering krijgen de nabestaanden een bepaald bedrag uitgekeerd waarmee de uitvaart kan worden betaald. Let wel, het is aan hen om daarna te besluiten het uitgekeerde bedrag daadwerkelijk aan de uitvaart uit te geven.

Sommen uitvaartverzekering

De sommen uitvaartverzekering, ookwel natura sommenverzekering genoemd, lijkt op de kapitaaluitvaartverzekering, echter kan het uitgekeerde bedrag alleen aan de uitvaart kan worden besteed. Boven zijn de nabestaanden na het overlijden vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger en diensten die wel/niet verleend en betaald worden door de polis.

Combinatie uitvaartverzekering

Bij de combinatieverzekering wordt een deel van de kosten in natura vergoedt en een deel uitgekeerd in een geldsom (kapitaal). Vaak zijn de standaarddiensten gedekt onder het naturagedeelte en kunnen andere zaken, zoals extra catering of meer bloemen betaald worden uit het kapitaalgedeelte.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: