Betekenis van SEA

Eén van de eerste problemen waar je tegen aan kunt lopen met je bedrijf is marketing. Ook nadat je bedrijf gestart is blijft marketing terugkomen. Het onder de aandacht brengen van een product, een speciale wedstrijd, en social proof dat je product werkt door je doelgroep op te zoeken. Het is een bekend verhaal zolang je een bedrijf runt.

Waar je ook altijd tegenaan loopt is de vindbaarheid van je bedrijf. Veel beginners Googlen hun eigen zaak en raken gefrustreerd wanneer ze niet meteen zichtbaar zijn. Om deze vindbaarheid te verbeteren zijn twee termen belangrijk. SEO en SEA.

SEO heeft betrekking op de organische verbetering van je vindbaarheid. De “Search Engine Optimization” wordt veelal zonder budget gedaan en er wordt gekeken naar de juiste kernwoorden. Hoe uniek is de titel van je website, je bedrijfsnaam, en waarop zoeken mensen als ze je proberen te vinden?

Wat is SEA dan? SEA is het betaald adverteren van je bedrijf op zoekmachines (Search Engine Advertising). Dit zorgt ervoor dat wanneer mensen zoeken op bijvoorbeeld “Cupcakes kopen”, jij met je bakkerijtje tijdelijk bovenaan de resultaten komt te staan. SEA is goed voor een boost in bekendheid. Hoewel je hier extra bezoekers aan kunt overhouden, zullen de resultaten ook weer zakken op het moment dat de advertentie stopt.