Betekenis van PWA

Een PWA is een applicatie die de functionaliteiten van een mobiele app en een webapplicatie bij elkaar brengt. PWA staat dan ook voor Progressive Web App. De focus ligt hierbij vooral op performance, snelheid en gebruikerservaring.

Website

Als je op je desktop naar de PWA surft, dan zie je eigenlijk gewoon een doodnormale website. En dat is het mooie eraan. Je kunt zowel op mobiel als op desktop de bezoeker de best mogelijke voordelen bieden.

De voordelen van een app

Het feit dat je je PWA kunt gebruiken als app heeft enkele handige voordelen. Denk aan het sturen van pushberichten of gebruikers die je PWA kunnen opslaan als icoon op hun smartphone. Dit heeft als voordeel dat je veel meer onder de aandacht bent bij je (terugkerende) bezoekers en veel meer uit je branding kunt halen.

Een PWA zorgt bovendien dat de content via de Service Worker al is ingeladen op je mobiele apparaat. Zo kun je altijd gebruik maken van een PWA-site. Wel zo handig als bezoekers even geen, of slecht internet hebben.

Wanneer kies je voor een PWA?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Wel kun je jezelf een aantal vragen stellen:

  • Ben je van plan een mobiele app te ontwikkelen?
  • Ben je toe aan een nieuwe website?
  • Komt je meeste websiteverkeer via mobiel binnen?
  • Loopt je huidige website achter als het gaat om performance en conversie?
  • Heb je voldoende budget?

Wanneer je vier van bovenstaande vijf vragen met een ‘ja’ beantwoordt, doe je er goed aan om de mogelijkheden van een PWA te onderzoeken.

Steeds vaker gebruikt

Een PWA zien we bij steeds meer grotere e-commerce websites voorbij komen. Dit is een goede ontwikkeling aangezien de gebruiker/bezoeker profiteert van een extreem snelle webshop en kan bovendien op ieder device naar hartenlust shoppen. Goed voor de bezoeker en goed voor het conversiepercentage van de shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *