Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van webdesign

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
2.7
(3)

Wat betekent webdesign?

Kortgezegd is webdesign het vormgeven van websites in het internet, maar de term wordt regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van websites als onderdeel wordt gezien.

Wat behelst moderne webdesign?

Tegenwoordig moet een website zowel desktop als mobiel- en tabletvriendelijk vormgegeven zijn. Dat betekent dat de website afhankelijk van de grootte van het beeldscherm van het apparaat dat de website bezoekt mooi en volledig weergegeven wordt. Dat kan soms een uitdaging zijn wanneer er veel content aangeboden wordt. Op een smartphone ziet een webwinkel er bijvoorbeeld anders uit dan op een groot 23 inch beeldscherm van de pc.

Belangrijk is het dat een website vlot laadt, een veilige en begrijpbare gebruikersomgeving bieden. Enkel dan komen bezoekers terug en neemt de website geleidelijk in populariteit toe. Wil je er voor zorgen dat je website veel bezoekers trekt, dan kan je niet om online marketing heen. Daarbij moet je denken aan SEO (zoekmachine optimalisatie), SEA (adverteren in zoekmachines) en andere marketingmethodes zoals e-mail marketing.

De meeste websites worden in WordPress opgezet. Dat is een CMS, wat staat voor content management systeem, dat gratis in gebruik is en voorzien is van vele mogelijkheden. Daarbij moet je denken aan design thema’s, plugins (voor diverse functionaliteiten) en widgets (content boxen die versleepbaar zijn).

Gerelateerde woorden

  • Webdesignbureau
  • Webdesigner
  • Webdesigners
  • Website
  • Webwinkel

Bron: https://www.pixelindustries.com/nl/services/webdesign-en-UX/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 2.7 / 5. Stemmen telling: 3

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: