Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van conversie

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

In de online marketing wereld zijn er veel verschillende termen die voor mensen die er niet mee bezig zijn moeilijk te begrijpen zijn. Een daarvan is conversie, en daar gaan we je nu een duidelijke uitleg over geven.

Wat is conversie?

In de online marketing betekent conversie het halen van een doel dat van te voren is vastgesteld. Dus de actie die je wilt dat de bezoeker op je website neemt is de conversie. Vaak denken mensen dat conversie hetzelfde is als een verkoop op je webshop, maar dit is zeker niet altijd waar.

Wat nog meer conversie is, is bijvoorbeeld een knop op je website. De kleur en tekst van de knop kan invloed hebben of een bezoeker erop klikt en een aankoop doet.

Conversiepercentage

Het conversiepercentage is het aantal bezoekers dat werkelijk tot actie overgaat ten opzichte van de totale bezoekers van de desbetreffende pagina. Hoe hoger dit percentage natuurlijk is hoe beter.

Conversie Optimalisatie

Er zijn een aantal manieren om het conversiepercentage te verhogen. Bijvoorbeeld door de kleur van de knop aantrekkelijker te maken. Je probeert een pagina zo in te richten om het het meest aantrekkelijk te maken om tot aankoop over te gaan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: