Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van webapplicatie

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

In dit artikel leggen we uit wat een webapplicatie is en wanneer het inzetten van zo’n applicatie interessant kan zijn voor je bedrijf of organisatie.

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is software bereikbaar via het internet. Het is vanaf ieder systeem direct bereikbaar en hoeft niet eerst geïnstalleerd te worden voor gebruik. Dit is wel het geval bij een ‘gewone’ applicatie. Een webversie is ideaal om processen te vereenvoudigen en taken te automatiseren. Bijvoorbeeld als er meerdere systemen worden gebruikt, kunnen deze samengevoegd worden in een webapp. Dit maakt processen niet alleen eenvoudiger, het bespaart de gebruiker ook tijd en hiermee kosten. Deze kosten zullen tevens dalen omdat sommige systemen overbodig worden en niet meer behouden hoeven te worden.

Voorbeelden van een webapplicatie

Een voorbeeld van een bekende web-applicatie is Outlook. Deze applicatie bestaat uit een pagina waar men zich kan aanmelden, een e-mail overzicht pagina, een pagina waar het e-mail bericht gelezen kan worden en een pagina waar het e-mailtje geschreven kan worden en vervolgens kan worden verstuurd. Andere voorbeelden zijn voorraadbeheersystemen, een online CRM systeem of een mobiele applicatie.

Wanneer is een webapplicatie interessant?

Een webapp kan interessant zijn voor bedrijven die te maken hebben met projectmanagement en veel klanten contact hebben. Gezien het ontwikkelen van een webapplicatie vaak een complex vraagstuk is, is het niet onverstandig om een professionele app ontwikkelaar in de arm te nemen. Ook is het geen investering die over één nacht ijs gaat. Ga daarom met een professional in gesprek. Bespreek de wensen van jouw organisatie voor het bouwen van een webapplicatie zodat een app ontwikkelaar aan de slag kan met een functioneel ontwerp.

Meer weten over webapplicaties?

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkeling van webapplicaties voor jouw organisatie? Ga dan in gesprek met een professionele partij zoals Oddessey Solutions.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: