Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een studielening

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een studielening ga je aan om een studie te bekostigen. Bij een studie komen veel kosten kijken. Zo horen inschrijvingskosten bij deze kosten, maar ook studiemateriaal en reiskosten. Studenten hebben vaak niet zoveel te besteden. Helemaal niet als ze ook nog eens op kamers gaan. Een bijbaantje is doorgaans niet genoeg om de studie van te betalen en ook de ouders kunnen vaak niet het gehele studieproces betalen. Een lening afsluiten voor deze studie kan dan een oplossing zijn. Dat wordt dan een studielening genoemd.

Verschillende manieren studielening

Je kunt op verschillende manieren een studielening afsluiten. Zo kunnen studenten een lening afsluiten bij de bank of kiezen voor leningen zonder bank. In België gaat het bij studiefinanciering niet om een lening, maar om een gift. Veel Belgen studeren in Nederland, waardoor voor hen de regels in Nederland gelden en ze wel moeten lenen. Een studielening bij de bank kun je aanvragen vanaf het 18e levensjaar en is afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Ten slotte is een lening zonder bank een persoonlijke lening op afbetaling. Een lening zonder bank kan vaak ook online. Zo hoef je je (studenten)huis niet te verlaten. Het is aan te raden goed na te denken over welke lening het beste bij je past en aan welke voorwaarden je moet voldoen bij een lening. Deze voorwaarden zij bij elke lening weer anders.

Lening afbetalen

Of je nu een lening aangaat bij de bank of zonder bank: bereken wel altijd van tevoren hoeveel geld je nodig hebt én hoeveel geld je uiteindelijk moet terugbetalen. De lening moet ook weer worden terugbetaald. Leen dus niet meer dan echt nodig is. De slogan is er namelijk niet voor niets. LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Precario belasting
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: