Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van persoonlijke lening

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er zijn een hoop mensen die graag wel over een bepaald bedrag zouden willen beschikken. Iedereen kan hier zo zijn eigen redenen voor hebben. De een vindt het leuk om op vakantie te gaan, de ander droomt er al jaren van om zijn of haar eigen bedrijf op te zetten. Nu is het alleen altijd een lastige keuze om een lening af te sluiten, men is toch nog altijd een beetje terughoudend als het op lenen aankomt. Iedereen kent dan ook wel de spotjes van ‘geld lenen kost geld’. Nu is er een vorm van lenen die de laatste tijd wel weer sterk in trek is, dit is de persoonlijke lening. Laten we eens kijken wat dit voor soort lening is.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een term die de bank gebruikt om een specifiek soort lening te beschrijven. De term staat dan ook voor een consumptieve kredietvorm waarbij je in een keer het gehele bedrag tot je beschikking zult krijgen. Vervolgens zal je dit bedrag op de lange termijn af gaan betalen in termijnen. De termijnen moeten dan ook goed betaald worden, wanneer dit verzaakt wordt zullende kosten hoger oplopen. Daar komt ook nog bij dat er rente over de restschuld betaald zal moeten worden, het is immers nooit gratis om te lenen.

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je op een makkelijke en snelle manier aan kapitaal kunt komen. Vaak zijn de voorwaarden niet al te streng, het is dan ook niet lastig om een lening aan te vragen. Bij de andere soort leningen krijg je namelijk iedere keer weer te maken met bepaalde verborgen vereisten en voorwaardes. Ook is het zo dat je bij een persoonlijke lening in een keer he gehele bedrag zal ontvangen, je krijgt het niet in delen gestort. Zo kunnen de mensen die een bepaald bedrag nodig hebben om een bedrijf te starten toch nog aan het kapitaal komen wat nodig is voor het opzetten van de onderneming. Hierdoor wordt de drempel om voor jezelf iets op te zetten al een stuk lager dan normaal, dit stimuleert dan ook weer het bedrijfsleven.

Handig vorm van kapitaal

Mocht je nu zelf een persoonlijke lening af willen sluiten dan kan je natuurlijk altijd even bij je bank naar binnen lopen om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Het is vandaag de dag ook mogelijk om via internet aan krediet te komen, echter moet je hier wel altijd mee oppassen omdat je iedere keer weer zal zitten met de veiligheid. Bij een bank weet je dat je onder het garantie stelsel zal vallen, bij een online kredietverstrekker heb je deze zekerheid niet. Houdt is altijd in gedachten als je de stap maakt om ook een persoonlijke lening aan te vragen bij een bepaalde verstrekker.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: