Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van verstandig geld lenen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer kun je zeggen dat je verstandig geld leent. Wanneer je een grote aankoop wilt doen en hier niet het (spaar)geld voor hebt, kun je een lening afsluiten. Je moet dus een specifiek doel hebben. Geld lenen doe en kun je niet zomaar. Waar moet je op letten als je een lening afsluit?

Wanneer sluit je een lening af?

Je sluit een lening af voor een bepaald doel. Dit doel kan een verbouwing aan jouw huis zijn, het kopen van een nieuwe auto of misschien wel het financieren van een opleiding die je al erg lang wilt doen. Wanneer je het nodige bedrag niet op jouw rekening hebt staan, kun je een aanvraag voor een lening doen. Je kunt in de meeste gevallen een persoonlijke lening aanvragen of een doorlopend krediet.

Waar moet je op letten om verstandig geld te lenen?

Je wilt altijd een lening afsluiten met de voorwaarden die het beste bij jou passen. Hierbij kun je denken aan een lage rente en een korte looptijd. Maar op welke punten moet je nog meer letten bij het afsluiten van een lening om verstandig te kunnen lenen?

Vergelijken

Via Geldshop kun je een aanvraag indienen voor een lening. Geldshop zet daarna jouw aanvraag uit bij verschillende kredietverstrekkers. Vervolgens ontvang je van Geldshop het aanbod van de verschillende kredietverstrekkers. Voor jezelf is het van belang om het aanbod van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Let daarbij op de verschillende rentes, risico’s en voorwaarden.

Looptijd en aflossing

Wil je graag een lening afsluiten voor het financieren van een nieuwe auto? Probeer dan een lening af te sluiten met een looptijd die ongeveer net zo lang is als de gebruiksduur van jouw auto. Het zou vervelend zijn als je nog moet betalen voor een auto die je al een tijd niet meer gebruikt.

Daarnaast moet je wel elke maand de lening kunnen aflossen. Dus zorg er ook voor dat je niet een lening afsluit met een hele korte looptijd waardoor je elke maand een hoop geld betaald aan aflossing en dat bedrag misschien wel helemaal niet kan missen.

Lening aanvragen

Er zijn veel verschillende punten waar je op moet letten bij het aanvragen bij een lening. Ook kun je de aanbieder van de lening laten checken door de AFM. Zorg ervoor dat je je goed inleest in het verstandig afsluiten van een geldlening.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: