Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van aflossen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer we het hebben over aflossen van iets kan dit verschillende betekenissen hebben. Een eerste betekenis is het aflossen van iemand. In dat geval wordt er bedoelt dat je iemand vervangt. Dat wordt gebruikt als je op je werk bijvoorbeeld in diensten werkt en iemand gaat aflossen. Een andere vorm van aflossen is het afbetalen van een geldbedrag. Hierbij betaal je periodiek een geldbedrag om zo een lenig af te betalen. Er zijn verschillende soorten van het aflossen op het gebied van geld.

Hypotheek

Wanneer je een huis of pand koopt dan moet je in het meest waarschijnlijke geval een hypotheek erbij nemen. De hypotheek is een geldbedrag dat je leent van de bank om zo je pand te kunnen betalen. Je hypotheek is in dit geval een lening die je uiteraard moet terug betalen. Dit doe je door periodiek een geldbedrag terug te betalen. Dit geldbedrag is geheel afhankelijk van de kosten van het pand en je eigen inbreng. Wat je periodiek kwijt bent aan je hypotheek is gemakkelijk te berekenen door het financieringsgilde. Zij geven je een handig overzicht over wat de maandlasten worden en welke aanbieders er zijn. Daarnaast geeft het financieringsgilde persoonlijk advies om je te helpen met een hypotheek.

Schulden

Buiten het aflossen van een hypotheek is het ook mogelijk om schulden af te lossen. Dit gebeurt op dezelfde manier als het aflossen van andere geldbedragen. Je lost periodiek een bedrag af en zorgt er zo voor dat al je schulden zijn afgelost. Het aan te raden dat wanneer je schulden hebt deze zo snel mogelijk af te lossen. Wanneer schulden nog niet zijn afgelost ontvang je namelijk een BKR-registratie. Deze registratie kan je belemmeren in het krijgen van een hypotheek. Je ontvangt met schulden namelijk een minder groot bedrag om je te helpen met de hypotheek. Bereken voordat je een hypotheek gaat aanvragen altijd de maandlasten door bijvoorbeeld gebruik te maken van de berekening van het financieringsgilde. Zo ben je op de hoogte van de kosten die jij maandelijks kwijt bent aan de hypotheek en wat je eventueel nog overhoudt om schulden af te lossen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: