Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Jaarlijks Kostenpercentage (JKP)

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er worden heel wat termen de wereld geslingerd wanneer men het heeft over leningen en de financiering van bepaalde projecten. Een van de termen die op een lening een centrale positie inneemt is het “Jaarlijkse Kostenpercentage”, ook wel afgekort als JKP. Lang niet iedereen is op de hoogte van de betekenis van deze term, wij zijn er voor u om hier verandering in te brengen.

Wat betekent het Jaarlijkse Kostenpercentage?

Een jaarlijks kostenpercentage moet eigenlijk gewoon gezien worden als het totale percentage wat gehanteerd wordt voor de kosten van de lening. Het is een percentage wat centraal staat voor alle kosten die van toepassing zijn op de lening. Dit zijn dus niet alleen de kosten voor het betalen van de rente, maar ook de kosten die bijkomend zijn of die te maken hebben met de bankpas of de oversluitkosten. Al deze kosten worden op deze manier overzichtelijk in één centrale kostenpost behandelt, dit scheelt voor de klant een hoop zoekwerk. Wanneer dit percentage hetzelfde is als uw rentepercentage dan houdt dit dan dat de bank zich weerhoudt om kosten in rekening te brengen los van de rente.

Allemaal leuk en aardig dus, dat jaarlijkse kostenpercentage, maar wat kun je er dan precies mee? Voor de klant van een lening is het dus de beste manier om de kosten in een punt te kunnen zien. De meeste mensen die een lening hebben zullen niet veel verstand hebben van al deze lastige kosten en dergelijke. Door te kiezen voor een centraal percentage kan iedereen zijn lening op de beste manier beheren. Dit zorgt er dan ook voor dat het makkelijker is om een bepaalde lening te vergelijken met andere leningen, zo kan u een lening kiezen die helemaal aan zal sluiten bij wat u dan precies in gedachten hebt. Geen verborgen kosten, meer inzage in de kosten en een handige controle over uw lening. Het Jaarlijkse Kostenpercentage is dé manier om de kosten voor uw lening simulatie in te zien.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: