Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van een regiotaxi

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De Regiotaxi is een manier van transport voor mensen die niet gebruik kunnen maken van het normale openbaar vervoer. Hiertoe behoren mensen met een chronische ziekte, ouderen en mensen met een handicap. Over het algemeen wordt vaak gezegd dat de regiotaxi toebehoort tot het wmo-vervoer, dat staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning vervoer. De regiotaxi is ook wel bekend onder de noemer ‘deeltaxi’.

Het doel van de regiotaxi

Zoals al is gezegd, is de regiotaxi bedoeld om ouderen, chronisch zieken en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking alsnog het recht op vervoer te geven. Op deze manier blijven ook zij onderdeel uitmaken van de samenleving en behouden ze de mogelijkheid om zelfstandig te reizen. De regiotaxi brengt u in een rit van deur tot deur, waarbij meerdere mensen worden opgehaald. Om deze reden is het ook een eis dat u alleen een regiotaxi kan aanvragen die zich binnen 5 vervoerzones (25 kilometers) van uw woonadres bevindt.

Hoe vraag je een regiotaxi aan?

Het aanvragen van een regio taxi in Maastricht gebeurt via de gemeente, bij het wmo-loket. Dit kan zowel fysiek als online worden gedaan via een contactformulier op de site. Daarna geeft u aan hoe uw mobiliteit wordt gehinderd, zoals bij een fysieke handicap, mentale beperking of psychische aandoening. De gemeente zal hierna beslissen over de toekenning van een wmo-indicatie, waarmee u voor een goedkoper tarief gebruik kunt maken van dit soort vervoer. Als u deze indicatie toegekend heeft gekregen, kunt u ook de wmo-regiotaxipas aanvragen bij de gemeente.

Het reserveren van een regiotaxi

Zodra u de regiotaxipas in uw bezit hebt, kunt u een taxirit reserveren. Dit kunt u doen door het nummer te bellen of door een online reservering te maken. Deze reserveringen dienen 1 à 2 uur van tevoren gemaakt te worden, wat afhankelijk is van de gemeente waarin je de reservering maakt.

Verdere informatie over het reizen met een regiotaxi

De werkzame uren van de regiotaxi zijn van 07:00 tot 00:00, maar dit is ook weer per regio verschillend. Verder is er alleen een reductie van het normale tarief als de regiotaxi wordt gebruikt voor sociaal-recreatieve doeleinden, zoals een bezoek aan familie of aan de supermarkt. Als de regiotaxi wordt gebruikt als vervoer naar werk of school, dan geldt de reductie van het tarief niet.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: