Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van ADR-transporten door een koeriersdienst

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

De betekenis van ADR-transporten door een koeriersdienst? In grote lijnen kun je hiermee gevaarlijke goederen veilig laten transporteren. Zeker als jouw onderneming met enige regelmaat gevaarlijke stoffen of goederen moet vervoeren, is het inzetten van ADR-transport door een koeriersdienst een goede oplossing. Dit geeft je als voordeel dat je niet zelf hoeft te beschikken over gecertificeerd personeel voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Hierbij kun je denken aan goederen die infectueuze of brandbare stoffen bevatten, maar ook aan het leveren van radioactieve stoffen. Het vervoeren van deze goederen over de weg moet volgens de wet aan strenge veiligheidseisen en voorschriften voldoen. Omdat niet ieder regulier bedrijf in het bezit is van speciaal hiervoor opgeleid personeel, geeft het inzetten van een koeriersdienst voor ADR-transporten veel voordelen. De betekenis van ADR bij koeriersdiensten is een afkorting.

De Franse benaming hiervoor is: Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route. In Nederland is ADR onderdeel van VLG wat staat voor Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen. Als je gevaarlijke goederen levert aan distributeurs, mag je deze als bedrijf dus niet zomaar over de weg vervoeren. Een koeriersdienst beschikt over de juiste ADR-certificeringen en vakkundig opgeleid personeel.

Daarnaast moet ook het vervoermiddel aangepast zijn op dit soort transporten en voldoen aan de strenge eisen en voorschriften die door de wet worden gesteld. De betekenis van ADR-transporten door een koeriersdienst is dus het vervoeren van gevaarlijke goederen op een veilige en verantwoorde manier.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Vervoer & Reizen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: