Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van een regiotaxi

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Openbaar vervoer is algemeen gekend als een goede service voor mensen die geen gebruik willen maken van een auto. Dit kan natuurlijk voor vele redenen zijn. Het openbaar vervoer kan zowel publiek of privaat zijn, naargelang het land of de stad waarin de gebruiker zich bevind. Soms is het echter onvoldoende en is er nood aan een oplossing. Dat is de exacte situatie waar een regiotaxi voorkomt. Wat de betekenis van een regiotaxi juist en is hoe het werkt, legt dit artikel uit.

Wat is een regiotaxi?

Een regiotaxi is een lokale aanvulling op het openbaar vervoer in een bepaald gebied. Het komt voornamelijk voor op het platteland, maar ook bijvoorbeeld een taxi Veghel in een meer stedelijk gebied is mogelijk. Een regiotaxi is een oplossing voor meer afgelegen gebieden waar het gebruikelijke openbaar vervoer niet voldoende bereik heeft, waardoor de lokale bevolking minder goed andere plaatsen kan bereiken. Natuurlijk is dit minder relevant voor een taxi Veghel, maar het is nog steeds mogelijk. Een regiotaxi is voor één of meerdere gebruikers en het verschilt van een traditionele taxi doordat zijn route beperkt wordt tot het landelijk en moeilijk te bereiken gebied. De taxichauffeur heeft echter nog steeds een normale vergunning nodig om met zijn taxi te kunnen rijden, zoals bij alle andere taxi Veghel ook het geval is.

Deze soort taxi heeft echter speciale routes, om concurrentie met andere taxi’s te vermijden. Dit is ook een gevolg van het feit dat dit vaak private initiatieven zijn, die ook leiden tot het feit dat niet alle regio’s van dergelijke dienst gebruik kunnen maken. De taxi wordt gebruikt door de relevante lokale taxicentrale te bellen en een afspraak te maken. De taxi kan de gebruiker dan brengen naar de bestemming die hij of zij vroeg of naar het dichtstbijzijnde bus of treinstation.

Waar komt het woord vandaan?

Het woord regiotaxi is een samenstelling van regio en taxi. Het woord regio komt oorspronkelijk uit het Latijn en is een aanduiding voor een gebied of landstreek. Het woord taxi komt ook uit het Latijn, maar kwam ook voor in het Frans en Duits. Het werd in het verleden vaak gebruikt voor huurvoertuigen. Met taxi in de huidige zin van het woord wordt een huurvoertuig met chauffeur bedoeld, waarbij de gebruiker voornamelijk een passagier is.

Het woord regiotaxi is een relatief nieuw woord in de Nederlandse taal en wordt vaak vervangen door het gebruik van het woord taxi.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: