Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van transport

0
(0)

Wat is transport?

Transport is een ander woord voor vervoer. Meer specifiek de vervoer van goederen van A naar B. Het woord transport kent haar oorsprong in het Latijns waar het een samenstelling is van de woorden ‘trans’ (over) en ‘portare’ (dragen) of ‘porta’ (poort). Letterlijk betekent het dus overdragen of door een poort brengen.

Transportbedrijven

Een transportbedrijf houdt zich bezig met goederenvervoer. Goederenvervoer is het verplaatsen van vracht over de weg per vrachtauto, over het water per schip, over spoorrails per trein, door de lucht per vliegtuig en door pijpleidingen.

Er zijn verschillende soorten transport zoals nationaal transport, internationaal transport, direct transport of pakkettransport. Vaak specialiseert een transportbedrijf zich in een van deze taken.

Wanneer je een transportbedrijf nodig hebt om jouw producten van te vervoeren zijn er tal van mogelijkheden. In principe kan je op het internet duizenden bedrijven vinden die het transport van de producten voor jou willen regelen. Een goed voorbeeld van wegtransport is transportbedrijf West-Vlaanderen EBM Belgium.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie