Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van ADR transport

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is ADR transport?

Het ADR regelt het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen, in alle landen die dit verdrag geratificeerd hebben is het van toepassing op het grensoverschijdend vervoer dat plaatsheeft tussen tenminste twee van deze landen.

Aanvankelijk had het ADR geen betrekking op binnenlands vervoer. Toch is het onrechtstreeks, via een Europeese richtlijn, ook van toepassing gemaakt op het grondgebied van de Lidstaten van de Europeese Unie.

Waar staat de afkorting voor?

ADR is een Franse afkorting voor Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route. In Nederland is ADR onderdeel van VLG wat staat voor Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen. Als je gevaarlijke goederen levert aan distributeurs, mag je deze als bedrijf dus niet zomaar over de weg vervoeren. Een koeriersdienst beschikt over de juiste ADR-certificeringen en vakkundig opgeleid personeel.

Daarnaast moet ook het vervoermiddel aangepast zijn op dit soort transporten en voldoen aan de strenge eisen en voorschriften die door de wet worden gesteld. De betekenis van ADR-transporten door een koeriersdienst is dus het vervoeren van gevaarlijke goederen op een veilige en verantwoorde manier.

Belang van ADR transport

In grote lijnen kun je hiermee gevaarlijke goederen veilig laten transporteren. Zeker als jouw onderneming met enige regelmaat gevaarlijke stoffen of goederen moet vervoeren, is het inzetten van ADR-transport door een koeriersdienst een goede oplossing. Dit geeft je als voordeel dat je niet zelf hoeft te beschikken over gecertificeerd personeel voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen.

Hierbij kun je denken aan goederen die infectueuze of brandbare stoffen bevatten, maar ook aan het leveren van radioactieve stoffen. Het vervoeren van deze goederen over de weg moet volgens de wet aan strenge veiligheidseisen en voorschriften voldoen. Omdat niet ieder regulier bedrijf in het bezit is van speciaal hiervoor opgeleid personeel, doe je er verstandig aan een in ADR gespecialiseerd bedrijf zoals Javetra, transportbedrijf in Antwerpen gevestigd, in te schakelen.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: