Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van de verschillende soorten autoleningen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wil je graag je droomauto kopen? Er zijn diverse soorten autoleningen waar je gebruik van kunt maken. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het natuurlijk handig om de betekenis van- en de verschillende soorten autoleningen te kennen. Wij informeren je hier graag over.

Autolening

Als je kiest voor een autolening, is het ook voor jou mogelijk om je droomauto te rijden zonder dat je momenteel beschikt over het aankoopbedrag in je portemonnee. Als je kiest voor een autolening, dan heb je te maken met een lening op afbetaling. Volgens een afgesproken ritme en termijn betaal je vervolgens de bank het geld terug. Als je beschikt over een autolening kun je er vervolgen zelf voor kiezen of je een nieuwe auto aankoopt of dat je kiest voor een tweedehandse auto. Als je op zoek gaat naar een geschikte autolening, dan zal je al gauw merken dat er ontzettend veel aanbieders zijn. Om een geschikte keuze te kunnen maken die past bij jouw persoonlijke situatie, kun je een vergelijking maken. Zo past je keuze ook daadwerkelijk bij jouw budget en wensen.

Autolease

Leasen betekent in principe dat je huurt voor langere tijd. Als je het hebt over autolease, dan mag je als leaser een auto voor een bepaalde duur in gebruik nemen. Hier betaal je vervolgens een vast bedrag per maand voor.

Verschillende soorten autoleases

Als je een auto wilt leasen, dan zijn er diverse leasevormen waar je gebruik van kunt maken. De twee hoofdvormen zijn:

  • Financiële lease
    Bij een financiële autolease staat de gekozen auto op naam van de leasenemer. De leasemaatschappij betaalt de kosten voor het autogebruik voor. Jij betaalt maandelijks terug met rente op de lening en bent zelf meestal verantwoordelijk voor onderhoud.
  • Operationele lease
    De leasemaatschappij is hier de eigenaar van de gekozen auto. Dit is een interessante optie als je werkkapitaal wilt vrijhouden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: