Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van elektrische vouwfiets

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

De techniek van vandaag wordt natuurlijk steeds beter. We zien dan ook dat de elektrische fietsen en auto’s echt de straat gaan overnemen. Nu is een elektrische fiets wel handig, het is alleen niet zo fijn voor mensen die vaak met de trein moeten. De elektrische fietsen zijn namelijk vrij zwaar door de accu die nodig is om hem te laten rijden. Deze accu weegt soms wel 15 kilo als hij is opgeladen. Je snapt wel dat dit niet zo handig is voor in de trein of in de bus. Vandaar dat er een oplossing verzonnen is voor dit probleem. Dit is de elektrische vouwfiets, laten we eens kijken wat voor soort fiets dit nu is en wat het voordeel is!

Wat is een elektrische vouwfiets?

De naam zegt het natuurlijk al, het is een elektrische fiets die je op kunt vouwen. Het principe is dan ook hetzelfde als eenieder ander soort elektrische fiets. Je hebt een fiets waar achterop de bagagedrager een accu zit. Deze zit verbonden aan een mechanisme in de wielen. Het is niet zo dat een elektrische fiets uit zichzelf zomaar kan rijden, het is dus wel echt iets anders als een brommer of een scooter. De elektrische fiets maakt het gewoon een stuk makkelijker om vooruit te komen. Dit heeft te maken met het feit dat de wielen automatisch sneller zullen draaien naarmate je meer trapt.

Het voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat oudere mensen veel minder moeite hoeven te doen om vooruit te komen. Je moet het eigenlijk zo zien, voor iedere keer dat je met je benen een keer de wielen laat ronddraaien zorgt de accu nog eens voor een extra draai. Zo hoef je dus minder lang en zwaar te trappen om een bepaalde afstand af te leggen. Om even terug te komen op de vraag, de elektrische vouwfiets is dus een elektrische fiets die je dubbel kunt klappen. Hierdoor is hij erg compact, zo kun je hem meenemen in de trein of bus.

De elektrische fiets heeft eigenlijk altijd dezelfde kenmerken als een normale fiets. Hij heeft elk onderdeel die een fiets moet hebben, alleen heb je bij een elektrische fiets dus een accu die verbonden zit aan het trapmechanisme in de wielen. Ook kun je vaak bij de elektrische fietsen een display vinden op het stuur. Hier vind je de snelheid, de tijd en de batterijinhoud van de fiets. Zo kan je heel precies zien wanneer je nu precies jouw accu op moet laden om weer ver te kunnen rijden. De accu’s gaan een aardig lange tijd mee. De inhoud van een accu is volkomen afhankelijk van het merk en van de prijs van de fiets. Als je een langere tijd moet fietsen dan is het handig om toch een duurder model te kopen, op die manier is het echt een investering. Mocht je hem alleen maar gebruiken voor korte ritjes in de stap dan volstaat de accu van de goedkopere modellen wel. Vaak krijg je ook wel info wanneer je langsgaat bij de winkel om er een te kopen.

De voordelen van een elektrische vouwfiets

Er zitten dus diverse voordelen aan het hebben van een elektrische vouwfiets. Het eerste voordeel is dus dat je heel makkelijk de fiets mee kan nemen onderweg. Dit is ideaal voor mensen die in de ochtend de trein of de bus pakken. Hier komt natuurlijk dan ook nog bij dat het gewicht van de fietsen veel lager is dan bij de normale soorten elektrische fietsen. De compactheid zorgt er voor dat er minder materialen nodig zijn om de fiets te maken. Dit zie je als consument weer terug in de prijs.

Weer een ander voordeel is dat deze soort fietsen vrij nieuw zijn. Hierdoor heb je voor een relatief lagere prijs toch een goede techniek achter de fiets. Zo bezitten deze fietsen vaak over de nieuwere soort accu’s, hier past meer in. Dit zorgt er weer voor dat je langer door kan rijden zonder dat je bang hoeft te zijn voor een lege accu. Het enige nadeel is wel dat de normale elektrische fietsen robuuster zijn, dit heeft ook weer te maken met het gewicht. Hierdoor zullen deze waarschijnlijk iets langer meegaan dan de vouwfiets. Maar wanneer je kiest voor een goed merk dan heb je er alsnog lang plezier van.

Een elektrische vouwfiets is dus ideaal voor de mensen die graag elektrisch willen fietsen maar die nog steeds elke dag met de bus of met de trein moeten. Ook is hij geschikt voor mensen die hem graag in de auto stoppen, zo zijn er zat mensen die de fiets meenemen in de auto om ergens anders in Nederland te fietsen. Het is dus een goedkoper alternatief voor de traditionele elektrische fiets, ideaal voor mensen die de wereld van het elektrisch rijden eens willen proberen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: