Betekenis van automobiel

Wat is een automobiel?

Automobiel staat voor zelfbewegend vervoersmiddel of rijtuig. In het Nederlands gebruiken we hiervoor meestal de kortere versie auto of het synoniem wagen.

Een automobiel is een voertuig met vier wielen, een verbrandingsmotor en een carrosserie. De carrosserie is het koetswerk van een motorvoertuig (auto of bus), ruwweg de bovenbouw, dat wil zeggen de constructie zonder onderdelen als de motor, de wielen, de aandrijflijn, en het interieur (met name de zitplaatsen).

Een auto wordt meestal aangedreven met behulp van een verbrandingsmotor. Een verbrandingsmotor ontleent zijn energie aan de (explosieve) verbranding van benzine, diesel, autogas (lpg) of een andere brandstof.

De steeds strengere milieuwetgeving, technologische ontwikkeling en de vraag vanuit de markt zorgen ervoor dat autofabrikanten overschakelen naar elektromotors. Een andere ontwikkeling is het gebruik van twee motoren, zogenaamde hybrides.

Auto kopen, huren, delen of leasen?

Naast het kopen van een auto zijn er tegenwoordig nog andere manieren om over een auto te beschikken. Dat is het huren, delen of leasen van een auto.

Leasen

Er zijn verschillende soorten van leasen. Zoals zakelijke lease en private lease. Je huurt bij beide soorten een auto tegen een maandelijks bedrag, daarvoor zit je vast aan een bepaalde lease/huurperiode en mag je een van te voren afgesproken aantal kilometers rijden per maand of jaar. Ook het onderhoud en andere kosten vallen onder het contract.

Huren

Het auto huren kan interessant zijn als je over een korte periode een auto nodig hebt, bijvoorbeeld voor een vakantie.

Delen

Belangrijk voordeel van het delen van een auto is dat de vaste kosten van een auto (de kosten die te maken hebben met het bezit) worden verdeeld onder de verschillende deelnemers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *