Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van weddenschappen

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een weddenschap is een overeenkomst die je met iemand sluit op basis van een gebeurtenis in de toekomst. Afhankelijk van het verloop van die gebeurtenis wint één van beide partijen de weddenschap. Indien vooraf is afgesproken dat hieraan een vergoeding ten grondslag ligt, zal de ene partij de andere moeten uitbetalen conform de afspraken die hierover zijn gemaakt.

Weddenschappen in de huiselijke kring

Soms is iemand heel erg overtuigd van zijn gelijk over het verloop van een bepaalde gebeurtenis, terwijl de ander dat niet is. Dat kan leiden tot een onderlinge weddenschap. Mensen sluiten bijvoorbeeld weddenschappen af over het weer van de volgende dag, over het handelen van wederzijdse kennissen of over noteringen in de hitparade. Binnen de huiselijke kring bepaal je onderling of je er een tegenprestatie tegenover wilt zetten, al dan niet in financiële zin. Mensen wedden bijvoorbeeld vaak met elkaar om een fles wijn of een andere relatief geringe beloning.

Wedden op sportuitslagen

In de amusementsbranche wordt steeds vaker de mogelijkheid geboden om op sportuitslagen weddenschappen af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld proberen te voorspellen welke wielrenner de Ronde van Frankrijk gaat winnen of welk team landskampioen zal worden in het betaald voetbal. Op steeds meer sporten kunnen weddenschappen worden afgesloten. Het principe daarvan is relatief eenvoudig. Wanneer je voorspelling juist is, kun je aanspraak maken op een veelvoud van je inzet. De hoogte van het uitkeringspercentage verschilt per weddenschap en hangt af van de kansen die de bookmakers aan de overwinning toedichten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Recreatie & Sport
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: