Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bookmaker

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een bookmaker?

Je hebt de term ongetwijfeld wel eens gehoord. Maar wat is een bookmaker precies? En hoe verdient een bookmaker precies zijn geld via het afsluiten van weddenschappen op sportevenementen?

Gelegaliseerd gokken via internet is de afgelopen jaren alleen maar populairder geworden. Niet alleen dat, maar het aantal online websites voor sportweddenschappen groeit aanzienlijk. Sterker nog, wereldwijd wordt geschat dat er jaarlijks meer dan $ 10 miljard dollar omgaat in de gokindustrie. Bookmakers zijn medeverantwoordelijk voor deze groei.

Een bookmaker is iemand die weddenschappen op sport of andere evenementen aangaat. Bookmakers bepalen, alleen of als onderdeel van een organisatie, de kans op een bepaalde gebeurtenis voordat een weddenschap kan worden afgesloten.

Een voorbeeld

Als de Ajax en Feyenoord bijvoorbeeld tegen elkaar spelen en Ajax is favoriet dan kan de bookmaker de kans dat Ajax wint op 1.5 zeten. Dit betekent dat als je gokt op een overwinning voor Ajax je 1,5 keer je inzet terugkrijgt.
Als Feyenoord wint zet de bookmaker de vooraf bepaalde kans op 4.25. Dit betekent dat als je gokt op een overwinning voor Feyenoord je 4,25 keer je inzet terugkrijgt. Tenslotte zet de bookmaker ook nog een kans op een gelijkspel. Dit kan bijvoorbeeld 2.5 zijn.

Gaan meer gokkers inzetten op Ajax dan verlaagt hij de kans op een overwinning en verhoogt hij de kans op een overwinning voor Feyenoord en een gelijkspel.

Als meer gokkers gaan inzetten op een overwinning van Feyenoord dan verlaagd de bookmaker de kansen voor Feyenoord en verhoogt hij de kansen voor Ajax en een gelijkspel.

De bookmaker zal zijn kansen op deze wijze altijd zo spreiden dat hij zelf nooit verlies kan leiden. Ongeacht wat de uitslag van de wedstrijd wordt.

Online wedden

De mogelijkheid om online weddenschappen af te sluiten maken het werk van een bookmaker tegenwoordig diverser dan ooit. Vroeger moest je bellen of naar de sigarenboer om je ​​weddenschap te plaatsen. Tegenwoordig kan het gelukkig ook anders. Er zijn talloze websites waar je online een weddenschap kunt afsluiten

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: