Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van hemeldoos

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een hemeldoos?

Ieder rouwt bij de dood van een geliefde op zijn eigen manier. Het verliezen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis en laat haar sporen achter. Dagelijkse activiteiten, geuren, kleuren of bepaalde woorden doen je uit het niets denken aan de overledene en dat scheurt de wond open die is ontstaan bij het heengaan van deze persoon. De een duikt in een hobby, de ander gaat harder werken. Zo heeft ieder zijn manier om te gaan met het rouwproces. Praten helpt vaak het beste om er snel mee te leren omgaan.

Voor jonge kinderen is praten over dit soort zaken vaak nog erg moeilijk. Voor hen komt de dood als een grote schrik waar ze nog maar weinig ervaring mee hebben. En het is vaak lastig om hun emoties te verwoorden. Ook weten ze vaak niet goed met wie ze hier over willen praten en ze willen soms hun ouders en familieleden ontzien omdat ze geen last willen zijn.

Kinderen beter laten rouwen

Hoe kan je kind dan rouwen over het heengaan van iemand die hem of haar dierbaar was? Daarvoor is de hemeldoos bedacht. Dit is een gedenkdoos waar het kind zelf aan kan knutselen en naar eigen inzicht kan versieren met foto’s, tekeningen en dergelijke om een hemeltje te maken waarin de dierbare wordt herdacht. Doordat het kind hier veel eigen creativiteit insteekt, zal het onbewust de eerste belangrijke stappen zetten in het rouwproces.

Daarnaast kan de hemeldoos ook als een aandenken worden gezien. Als je mooie herinneringen wil opdoen haal je de hemeldoos te voorschijn en bekijk je hoe je de dierbare in het verleden hebt uitgebeeld.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: