Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van renovlies

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Renovlies is een glasvezel-behangsoort gemaakt van stevig vinyl dat is aangebracht op een vlies. Door de vliesstructuur is het erg stevig dat uitermate geschikt is voor renovatie of wandafwerking. Renovliesbehang wordt ook wel renovatievlies en renovatiebehang genoemd en is een ideale manier om scheuren, krimpscheuren en oneffenheden op en in muren te verbergen.

Geschiedenis renovliesbehang

Renovliesbehang  is een type glasvezelbehang. Glasvezelbehang wordt ook wel fleezdoek, kaarsdoek tasso of glasvliesbehang genoemd. Het is in opdracht van D+F Coatings in 1993 voor het eerst geproduceerd door de Zweedse firma Tasso. D+F Coatings BV werd slecht drie jaar ervoor opgericht door Frits van Druten en Victor Franke. Ondertussen is het uitgegroeid tot een populaire methode voor verschillende bedrijven (Wikipedia, 2022).

Wanneer kiezen voor renovliesbehang?

Renovlies wordt aangebracht op een wand die behangklaar is, dat wil zeggen dat er behang op aangebracht kan worden. Kleine gaatjes, haarscheuren en oneffenheden worden moeiteloos gestopt met renovlies. Door de sterkte van dit type glasvezelbehang is het na aanbrengen soms moeilijk te onderscheiden van een glad gestucte muur. Bovendien krijg je een glad resultaat dat perfect overschilderbaar is.

Renovlies  leent zich uitstekend voor nieuwbouwwoningen. In de eerste jaren kunnen muren nog behoorlijk werken omdat bouwvocht uit de muren trekt. Daardoor krimpen de wanden en dat verhoogt de kans op schuurtjes in de wanden. Renovlies is sterker dan gewoon behang en vangt deze krimpscheuren op. Een ideale oplossing dus!

Renovatievlies behang is zowel te krijgen op papier als op glasvezelbasis. Hierbij zijn er ook nog verschillen qua dikte, zoals bij behang gebruikelijk is. Hoe dikker het behang is, hoe beter de kwaliteit ook is. Ook zal je op dikker behang minder oneffenheden terugvinden.

Alternatieven renovliesbehang

De grootse concurrent van renovliesbehang is stucwerk. Stucwerk duurt alleen wel langer om aan te brengen en is vaak ook duurder. Renovatievlies is gemiddeld zo’n 30% goedkoper dan stucwerk. Ook wordt stucwerk in nieuwbouwwoningen vaak afgeraden, aangezien het huis zich nog moet zetten en hierbij vocht verliest. Er kunnen scheuren ontstaan in het stucwerk hierdoor. Met specialistisch stucwerk kan je wel effecten en sierelementen krijgen die je niet krijgt met renovliesbehang.

Een ander alternatief is Glasweefselbehang. Dit behang is nog sterker dan renovlies en glasvliesbehang, echter levert het niet hetzelfde effect op. Wanden lijken niet erop dat ze net gestuct zijn, hierdoor kiezen mensen toch vaak voor renovatievliesbehang.

Zelf renovatievliesbehang aanbrengen

Als je zelf renovatievliesbehang wil aanbrengen is het ten eerste belangrijk dat het oppervlak dat je bewerkt vlak en effen is. Haal dus alle oneffenheden en uitstekende stukjes weg. Zorg ervoor dat de muren glad en schoon zijn. Daarna is het belangrijk om een voorstrijkmiddel op de muren aan te brengen, vooral als de muur een sterk zuigende ondergrond heeft.  Hierna kan je de behanglijm aanbrengen op de muur en het renovliesbehang op de muur worden aangebracht. Als laatste stap kan je kiezen om het renovatievliesbehang te overschilderen.

Echter is het niet een makkelijk behang om aan te brengen in je huis, hierdoor is het aan te raden om het uit te besteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbrengen van Renovliesbehang. Zoek hiervoor een bedrijf in de buurt en kijk altijd even naar de recensies van het bedrijf.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: