Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van logo

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
1
(1)

Een logo is een grafisch beeldmerk dat een merk- of bedrijfsnaam vertegenwoordigd. Het woord logo komt van het Griekse ‘λογος’. Een logo kan bestaan uit een beeld, tekst en/of slogan. Een logo met enkel beeld wordt ook wel beeldmerk genoemd en voor een logo met alleen tekst is een woordmerk de juiste benaming.

 

Een logo is een enorm belangrijk onderdeel van je huisstijl, daarom is het verstandig om niet zelf het logo te maken als je geen kennis van grafische programma’s hebt. Je kan beter een logo laten ontwerpen door een professional die precies weet wat er bij een logo komt kijken. Bij de vormgeving van een logo moet er gelet worden op de schrijfwijze, typografie, beeldmerk, stijl, kleuren en lettertype. Kortom, er komen veel zaken bij kijken waar veel ondernemers zelf geen kennis van hebben.

Beeldmerk

Het beeldmerk van een logo kan bestaan uit verschillende grafische elementen, bijvoorbeeld een afbeelding, symbool, abstracte vorm, illustratie of een figuur. Het belangrijkste is dat de stijl van het beeldmerk past bij je bedrijfsactiviteiten en de uitstraling die je wilt hebben. Het beeldmerk moet herkenbaar en uniek zijn. Een beeldmerk is zeker niet altijd nodig. Soms is een woordmerk nog sterker dan een uitgebreid logo met beeldmerk. Laat een logo ontwerper je hierover informeren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

VOF
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: