Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van jobcoaching

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ongeveer 70% procent van de Nederlandse bevolking van 15 tot 75 jaar hebben betaald werk. Dat houdt in dat bijna driekwart van Nederland een baan heeft. Sommige vinden het vervelend om naar werk te gaan, en de andere vinden het helemaal geweldig om aan de slag te gaan elke dag. 1 op de 10 Nederlanders heeft een matige of ernstige beperking. Ook mensen met een ziekte of een beperking hebben de keus om te werken, dit doen sommige dan ook. Als men met een ziekte of handicap werkt kan er een jobcoach ingeschakeld worden. De jobcoach hoort bij de term jobcoaching, wat we in deze blog gaan behandelen.

Wat is een jobcoach?

Een jobcoach begeleidt werknemers met een langdurige ziekte of een handicap wanneer zij aan het werk zijn. Er zijn twee verschillende jobcoaches, een interne jobcoach en een externe jobcoach. Er zit geen verschil in de taken van de jobcoach, ze hebben dezelfde werkwijze. Het verschil tussen een interne jobcoach en een externe jobcoach is dat een interne jobcoach via de werkgever wordt geregeld met subsidieregeling, en een externe jobcoach wordt door de werknemer zelf aangevraagd. Jobcoaching kan erg fijn zijn voor werknemers die minder beperkt zijn, het is dus zeker aan te raden. Het kan ook zijn dat je tijdelijk wat ondersteuning nodig hebt in je werk, dan is een jobcoach zeker ook aan te raden.

De taken van een jobcoach

Een jobcoach zorgt er vooral voor dat men voldoende begeleid wordt op de werkvloer. Samen met een jobcoach worden er doelen gesteld die op de werkvloer moeten worden behaald. Het is belangrijk dat men kan genieten van het werk dat hij doet, ook met ziekte of handicap. Natuurlijk is het ook van belang dat de werkgever blij is met het werk dat de werknemer levert, daar helpt een jobcoach mee. Als de desbetreffende persoon nog geen baan heeft kan een jobcoach ook begeleiden in het zoeken naar een baan. De jobcoach gaat samen met de werknemer op gesprekken en zorgt ervoor dat het de juiste baan is voor de werknemer.

Keurmerk Jobcoach

Als je een jobcoach gaat overwegen is het wel belangrijk dat je een jobcoach hebt met een “keurmerk”. De beste jobcoaches hebben coachingsopleidingen hiervoor gevolgd, zodat ze precies weten hoe ze je het beste kunnen begeleiden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: