Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van mentale modellen

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
2.3
(3)

Wat zijn mentale modellen?

Mentale modellen zijn de wijze waarop we de wereld begrijpen. Ze vormen niet alleen wat we denken en hoe we begrijpen, maar ze vormen ook de verbindingen en kansen die we zien. Mentale modellen zijn hoe we complexiteit vereenvoudigen, waarom we sommige dingen relevanter vinden dan andere, en hoe we redeneren.

Een mentaal model is gewoon een weergave van hoe iets werkt. We kunnen niet alle details van de wereld in onze hersenen bewaren, dus gebruiken we modellen om het complex te vereenvoudigen tot begrijpelijke kleine brokjes informatie met details. Als gevolg hiervan zullen de in het gekozen mentale model gekozen irrelevante details niet onthouden worden.

Mentale modellen zijn werk- en sociaal afhankelijk

De kwaliteit van ons denken is evenredig met de mentale modellen in ons hoofd en hun bruikbaarheid in de betreffende situatie. Hoe meer modellen je hebt, hoe groter je gereedschapskist. Want met meer manieren om informatie te onthouden en te analyseren neemt ook de kans toe dat je de gehele werkelijkheid ziet. Uit onderzoek blijkt het beste te zijn te wisselen tussen mentale modellen voor het beste resultaat.

De meesten van ons zijn echter specialisten in het werk dat we doen. In plaats van een rooster van mentale modellen, hebben we er een paar uit onze discipline. Elke specialist ziet iets anders. Standaard denkt een typische beta opgeleide in systemen. Een psycholoog zal denken in termen van prikkels. Een bioloog zal denken in termen van evolutie. Door deze disciplines in ons hoofd samen te brengen, kunnen we op een driedimensionale manier om een ​​probleem heen lopen. Als we het probleem maar op één manier bekijken, missen we veel informatie. Laat je dus zeker inspireren door de denkwijzen van anderen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 2.3 / 5. Stemmen telling: 3

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: