Zoals we allemaal weten, is haar een belangrijk onderdeel van hoe we eruit zien, en ongeacht de kleur, stijl en lengte is het belangrijkste hoe gezond het is. In dit artikel bericht leer je meer over je haar en hoe je de groei ervan op natuurlijke wijze kunt stimuleren om het sterker, langer en gezonder te maken.
Hoe groeit haar?
Om haargroei te begrijpen, moet u de structuur van uw haar kennen. Haar is gemaakt van keratine, een eiwit dat bestaat uit meerdere lagen platte cellen die elke haarschacht vormen. Elke haarschacht groeit uit haarzakjes op je dermis, die je haar aan de hoofdhuid verankeren. Die haarschachten kunnen uitgroeien tot dik en lang terminaal haar of delicaat en kort vellushaar. Wanneer we het hebben over haargroei en haarverzorging, houden we ons in de eerste plaats bezig met terminaal haar.
Hoe natuurlijke haargroei stimuleren?
Ook al kun je factoren zoals leeftijd en genetica die van invloed zijn op je haar niet veranderen, toch zijn hier enkele tips die je zullen helpen om je haar voor langere tijd in de anagene fase te houden.
1. Masseer je hoofdhuid regelmatig
Afgezien van het helpen verbeteren van uw haardikte en groei, zijn hoofdhuidmassages een uitstekende manier om stress en spanning te verlichten.
2. Ontvang regelmatig trimmen
Frequente haarsnitten helpen bij het verwijderen van gespleten haarpunten die kunnen leiden tot verlies van de lengte, het volume, de glans en de gladheid van uw haar.
3. Vermijd chemische behandelingen
Het gebruik van chemicaliën zoals bleekmiddel of kleurstof kan uw natuurlijke haargroei belemmeren. Het gebruik van chemicaliën op uw haar moet worden beperkt en voorzichtig worden gebruikt.
4. Borstel je haar vaak
Door je haar regelmatig te kammen en te brostereln, worden de natuurlijke oliën over de hoofdhuid verdeeld en blijft het natuurlijke vocht behouden. Bovendien maakt het je hoofdhuid gezonder door de bloedcirculatie te verhogen.
5. Vermijd hitte
Het gebruik van warmte om je haar te stylen of te drogen kan schade aan je haar veroorzaken, wat kan leiden tot kroezen, droogheid en breuk. Als het moet, bij speciale gelegenheden of als het haast heeft, gebruik het dan minimaal en bij lagere temperaturen.
6. Gebruik minder shampoo
Het is niet nodig om je haar te veel te wassen met shampoo, omdat je haar zichzelf kan herstellen en hydrateren met zijn natuurlijke oliën. Voor de meeste mensen is tweemaal of driemaal wassen met shampoo voldoende.
7. Spoel je haar met koud water
Je haar spoelen met koud water helpt je haar te versterken, overmatige vettigheid te voorkomen en helpt ook om de haarschubbenlaag te verzegelen. Zorg er dus voor dat je hoge temperaturen vermijdt tijdens het spoelen van je haar.
8. Behandel nat haar voorzichtig
Vergeet niet dat nat haar kwetsbaarder is voor breuk en beschadiging. Gebruik om dit te voorkomen een borstel die zacht is voor je haar als het nat is.
9. Gebruik zijden kussenslopen
Een zijden kussen is handig om breuk en klitten in je haar te verminderen. U kunt uw normale kussensloop verwisselen voor een zijden kussensloop voor een langere levensduur van uw haar.
Welke opties zijn er nog meer?
Finasteride wordt gebruikt om een vergrote prostaat (benigne prostaathyperplasie of BPH) bij volwassen mannen te verkleinen. Het kan alleen worden gebruikt of in combinatie met andere medicijnen om de symptomen van BPH te verminderen en kan ook de noodzaak van een operatie verminderen.
Finasteride kan de symptomen van BPH verbeteren en voordelen bieden zoals verminderde drang om te plassen, betere urinestroom met minder inspanning, minder van het gevoel dat de blaas niet volledig geleegd wordt en minder vaak ‘s nachts moet plassen.
Het supplement bevat een natuurlijk lichaamshormoon (DHT) dat de groei van de prostaat veroorzaakt te verminderen. Finasteride is niet goedgekeurd voor de preventie van prostaatkanker. Het kan het risico op het ontwikkelen van een zeer ernstige vorm van prostaatkanker enigszins verhogen. Praat met uw arts over de voordelen en risico’s. Vrouwen en kinderen mogen dit medicijn niet gebruiken.
Disclaimer: Wij geven geen medisch advies, bij twijfel of vragen raden we je het aan contact op te nemen met je huisarts.
Hoe nuttig was dit bericht?
Klik op een ster om het te beoordelen!
Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0
Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.
Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!
Laten we deze post verbeteren!
Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?