Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van ontharing

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er zijn verschillende redenen om je te willen ontharen. Misschien vind je dit er verzorgder uitzien, draagt het bij aan je professionele uitstraling, voel je je zelfverzekerder wanneer je jouw benen, oksels of schaamstreek onthaart of onthaar je jezelf omdat het jouw sportieve prestaties ten goede komt. Er zijn verschillende manieren om van storende haartjes af te komen.

Ontharen door te scheren

De meeste mensen zullen bekend zijn met deze optie. Door te scheren snijd je het haar af ter hoogte van de huid. Scheren is pijnloos en door gebruik te maken van scheerschuim en scherpe mesjes, verklein je de kans dat je jezelf snijdt.

Ook is scheren een goedkope manier van ontharen. Het resultaat houdt een paar dagen aan. Omdat het haar ter hoogte van de huid verwijderd wordt, groeit dit redelijk snel weer terug.

Ontharen met ontharingscrème

Met een ontharingscrème los je het haar op. Je brengt een royale hoeveelheid crème aan op het gewenste gebied, laat dit een paar minuten intrekken en veegt het weer weg. Ontharingscrème verwijdert ongewenste haargroei ter hoogte van de huid, maar werkt niet altijd effectief bij het verwijderen van dikker haar. Ook kan deze oplossing een onaangename geur hebben vanwege de chemicaliën.

Over het algemeen is het gebruik van een ontharingscrème pijnloos, al kan deze wel een tintelende sensatie veroorzaken. Bij pijn dien je het product onmiddellijk te verwijderen, want dit betekent dat je huid te gevoelig is of dat je het product te lang hebt laten zitten.

Ontharen door te harsen

Harsen is een pijnlijkere oplossing om haar te verwijderen, maar heeft wel een langduriger en zachter effect dan eerdergenoemde opties. De methode werkt door hars op de huid aan te brengen. Dit plakt vast aan de haren. Vervolgens wordt de hars eraf getrokken, waardoor je de haren met haarvat en al verwijderd. Harsen kan zowel in een professionele salon als thuis. Met een harsapparaat verwijder je zelf ongewenste haren.

Harsen gaat relatief snel en de ongewenste haartjes blijven 3 tot 8 weken lang weg. Wel moeten de haren minstens 5 mm lang zijn voordat de hars aan de haren blijft plakken. Tussen twee harsbeurten door moet je dus wachten tot het haar lang genoeg is.

Ontharen met sugaring

Sugaring lijkt op harsen, alleen wordt er een smeersel met suiker gebruikt om het haar te verwijderen. Dit smeersel blijft alleen aan de haren plakken en niet aan de huid, waardoor veel mensen zeggen dat het minder pijn doet dan harsen. Wel worden de haren er met haarzakje en al uitgetrokken. Net als bij harsen blijft je haar minstens 3 weken weg.

Ontharen met laseren

Laseren is een lang termijn optie. De wortels van de haartjes worden vernietigd met licht, waardoor de haren op den duur niet meer terug groeien. De optie kan permanent zijn, maar vaak wordt het haar fijner en lichter en wordt de hoeveelheid haar verminderd. Laseren is een effectieve maar vrij kostbare methode om van ongewenste haren af te komen.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

arbeidsongeschikt
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: