Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van kleurdiepte

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer je je haar gaat verven dat is dat misschien spannend. Je gaat naar een kleur die je nog nooit hebt gehad of je weet niet goed hoe de kleur uitpakt. Zeker wanneer je dit zelf doet is dit meestal aan de orde. Je kunt wanneer je zelf je haar verft zelf kiezen hoe intens de kleur wordt. Dit doe je middels kleurdiepte. Met kleurdiepte kun je bepalen hoe donker je haar moet worden. Je kan af en toe tussendoor kijken hoe donker je haarkleur al is door de verf. Vind je het genoeg? Dan stop je met verven en dan blijf je bij die kleur. Wil je het donkerder? Dan laat je de verf nog even intrekken. Hoe donkerder je haarkleur wordt, hoe meer kleurdiepte dus. Kleurdiepte betekent dus niets meer dan de intensiteit van de kleur. Wanneer je zelf verft heb je dit helemaal in de hand. Dit is niet alleen zo bij het verven van je haar, maar bijvoorbeeld ook bij het verven van je baard. Een baard kun je namelijk ook verven.

Baardverf

Ga je je baard verven? Dan moet je een kleur kiezen voor je baardverf. Een kleur baardverf kiezen kan lastig zijn. Je kunt het beste kiezen voor een kleur die erg dicht bij je eigen haarkleur ligt. Je kunt er ook voor kiezen om een tint lichter te gaan. Als je het resultaat uiteindelijk te licht vindt, kun je altijd nog een keer verven. Zo weet je zeker dat je baard niet meteen te donker wordt. Better safe than sorry. Let er op dat je nooit gaat voor een diep zwarte baardkleur. Zwart maakt je gezicht heel hard en bovendien ziet het er onnatuurlijk uit. Na het kiezen van de kleur voor de baardverf kun je deze verf het beste eerst even op je huid uittesten. Zo weet je zeker dat je niet allergisch bent als je 24 uur geen jeuk ervaart. Nu kun je beginnen met de baardverf gebruiken.

Voorbereiding

De baardverf ga je niet even snel in je baard doen. Je moet je baard eerst heel goed wassen met een speciale shampoo. Deze shampoo wordt baardshampoo genoemd. Door je baard te wassen met deze shampoo verwijder je dode huidcellen die onder je baard blijven zitten. Een ander voordeel is dat de baardverf zich beter hecht aan je baardharen als je deze hebt gewassen. Masseer de shampoo goed en spoel deze daarna uit. De gouden tip is om daarna vaseline op je baard te smeren. Dit voorkomt vlekken achteraf.

Verven

Vervolgens ga je je baard echt verven. Trek hiervoor rubberen handschoenen aan. Breng de verf met een kleine kwast aan en let erop dat je alleen je baardharen bedekt. Laat daarna de verf intrekken zoals op de instructie staat en let ondertussen op de kleur. Vind je de kleurdiepte genoeg? Verwijder dan de verf van je baard door de verf uit te spoelen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: