Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van een bedrijfspand

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ben je op zoek naar een geschikt bedrijfspand, maar weet je niet waar of welk soort bedrijfspand het best geschikt is voor jouw bedrijf? En wanneer noem je een gebouw eigenlijk een bedrijfspand? Hieronder meer informatie over de betekenis van een bedrijfspand.

Wat is een bedrijfspand eigenlijk?

Je mag een pand een bedrijfspand noemen als er een bedrijf in het pand gevestigd zit. Zo simpel is het eigenlijk. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt of het pand deelt met andere ondernemers of zelf het gehele pand gebruikt. Heb je zelf een pand om te verkopen en wil je dit snel? Dan kan dat bijvoorbeeld via een partij zoals Vastgoedopkoop.nl.

Bedrijfspand huren of kopen?

Ben je aan het overwegen of het rendabel is om een pand te kopen? Dan is het goed om te bedenken hoe je de komende jaren financieel gezien voor je ziet met je bedrijf. Is dit erg onzeker en heb je weinig startkapitaal, dan is het aan te raden om een bedrijfspand te huren. Je kunt hierbij vaak met de huurder kijken naar de looptijd voor het pand. Je betaalt de verhuurder dan maandelijks huur om het pand te mogen gebruiken. Let er goed op of je een pand gemeubileerd huurt. De huurkosten zullen dan hoger liggen, maar je kunt vaak direct in een bedrijfspand trekken wat gemeubileerd is verhuurd. De kasten, bureaus, stoelen en dergelijke zullen dan al in het pand aanwezig zijn. Huur je een bedrijfspand ongemeubileerd? Dan zijn er genoeg bedrijven die je kunnen helpen met het inrichten van je kantoren, zodat je hier verder niet meer over na hoeft te denken. Je geeft aan wat je wilt en het wordt geregeld. Dit heeft later wel invloed op je break-even punt. Lees hier de betekenis van break-even punt.

Bedrijfspand zelf verkopen

Je bedrijfspand zelf verkopen is uiteraard ook een mogelijkheid. Heb je een extra bedrijfspand gekocht voor de verhuur, dan kan het een goed rendement opleveren om dit bedrijfspand te verhuren aan geïnteresseerde partijen, zodat je maandelijks de huurinkomsten ontvangt. Let hierbij wel goed op dat je een waterdicht huurcontract opstelt, waarbij zowel de huurder als de verhuurder weet waar hij aan toe is, zodat hier geen onenigheid over kan ontstaan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: