Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van EPA

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De afkorting EPA staat voor Energie Prestatie Advies. Een energieprestatieadvies (EPA) is een energierapport met daarin energiebesparende maatregelen die je kunt nemen en het energielabel voor je pand. Een EPA aanvragen kan gemakkelijk via Energielabelvoormijnpand.nl. Vervolgens komt er een EPA adviseur op locatie voor de inspectie van je pand. Een energielabel voor bedrijven aanvragen is tegenwoordig erg makkelijk!

Hoe werkt een EPA opname?

Na het aanvragen komt een gecertificeerde EPA adviseur kijkt naar de isolatie, verwarming en ventilatie van het pand. Alle gegevens met betrekking op de energieprestatie worden genoteerd om vervolgens binnen enkele werkdagen een uitgewerkt energierapport toe te kunnen sturen. In dit rapport vind je energiebesparende maatregelen voor je pand en het huidige energielabel. Het energielabel dat je ontvangt is 10 jaar geldig en zorgt ervoor dat je als pandeigenaar bij verkoop of verhuur voldoet aan de labelplicht.

Voordelen van een energielabel voor utiliteitsbouw

Aan het aanvragen van een energielabel voor je pand zitten veel voordelen. Allereerst geeft een energielabel duidelijk inzicht in de energieprestatie van een gebouw. Zeker als je het pand wilt huren of verkopen is het fijn om de potentiële huurders of kopers inzicht te geven over de energieprestatie. Daarnaast is het als pandeigenaar tegenwoordig verplicht om over een energielabel te beschikken. Voldoe je niet aan deze verplichting? Dan riskeer je een hoge boete die kan oplopen tot meer dan 20 duizend euro. Daarom kan je maar beter een energielabel aanvragen wanneer je deze nog niet in bezit hebt.

Naast bovenstaande voordelen is het ook fijn om alle maatregelen die je kunt nemen voor een beter energielabel verwerkt zijn in zo’n energieprestatie rapport. Heb je een slecht of matig energielabel? Dan is het meteen duidelijk welke maatregelen je kunt nemen voor een beter label. Zeker met de komende verplichtingen van een minimaal energielabel kan je maar beter over een zo goed mogelijk energielabel beschikken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

VOF
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: