Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

Betekenis van zakelijke zekerheid

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bij het hebben van een bedrijf komt veel bij kijken. Zo is het niet alleen belangrijk dat de processen van het bedrijf op rolletjes lopen, maar het is ook goed om een bepaalde mate van zekerheid te hebben voor het bedrijf en de werknemers. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop dit gerealiseerd kan worden. De mate van zakelijke zekerheid dat een bedrijf heeft, hangt van verschillende factoren af. Wil je meer weten over wat het betekent om zakelijke zekerheid te hebben? Wij vertellen je hier meer over.

Zakelijk verzekerd

Als eigenaar van een bedrijf of als ondernemer is het belangrijk om zakelijke zekerheid te hebben. Dit houdt in dat het bedrijf gedekt is op het moment dat een ongewenste situatie zich voordoet. Hierbij kan er gedacht worden aan schade aan het bedrijf, goederen of werknemers. Zo is iedere ondernemer of eigenaar van een bedrijf verplicht om een volksverzekering te hebben. Premie voor deze verzekering wordt betaald op het moment dat een burger in Nederland werkt of als een burger in Nederland verzekerd is op grond van de EG-verordening of verdrag inzake sociale zekerheid. Verder is het een vereiste om een verzekering voor het bedrijfspand en bedrijfsauto af te sluiten. Op het moment dat een bedrijf goederen of diensten levert, kan het zeer nuttig zijn om gedekt te zijn tegen niet betalende klanten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat bedrijven veel geld mislopen wanneer het aantal niet betalende klanten oploopt.

Zekerheid bij niet betalende klanten

Om te voorkomen dat klanten een betaling vergeten, kunnen bedrijven een betalingsherinnering sturen naar deze klanten. Het is belangrijk om hier consistent in te blijven. Wanneer het betalingstermijn verstreken is, is het raadzaam om niet langer dan drie tot vijf dagen te wachten met het versturen van een betalingsherinnering. Heeft de klant de factuur hierna nog niet betaald? Dan kan er nog een eerste en tweede aanmaning gestuurd worden. Toch komt het wel eens voor dat consumenten geen gehoor geven aan deze betalingsverzoeken. Het kan voor bedrijven lastig zijn als zij deze klanten niet zover kunnen krijgen om te betalen en daarnaast gaat hier veel tijd en energie in zitten. Dit probleem kan echter verholpen worden door een kredietverzekeraar in te schakelen.

In het kort, zakelijke zekerheid betekent dat bedrijven gedekt zijn op het moment dat een vervelende situatie zich voordoet. Hierbij kan er gedacht worden aan schade aan het pand van het bedrijf, werknemers of goederen. Om deze reden is het belangrijk dat bedrijven de verplichte verzekeringen afsluiten. Naast deze verplichte verzekeringen, is het raadzaam om aanvullend verzekerd te zijn op het moment dat het bedrijf met niet betalende klanten te maken krijgt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: