Smart lampen zijn nog maar relatief kort te verkrijgen. Veel mensen zijn dan ook nog niet bekend met deze nieuwe vorm van verlichting. In dit artikel gaan wij dan ook dieper in op het begrip smart lampen. Hiermee hopen wij jou iets meer wegwijs te maken in deze innovatieve vorm van verlichting. Smart lampen zijn namelijk de toekomst als het aankomt op binnen- en buitenshuis verlichting.
Wat zijn smart lampen?
De naam verklapt het eigenlijk al. Vertaal je het woord smart vanuit het Engels, dan komt daar slim uit. Smart lampen zijn dan ook slimme lampen. Het slimme zit hem voornamelijk in de toepassing van de lamp. Smart lampen kan je namelijk helemaal instellen en aanpassen zoals jij het wil.
Vroeger draaide je een lamp in de fitting en daar was het wel mee klaar. Een smart lamp gaat een paar stappen verder. De lamp wordt namelijk verbonden met het wifinetwerk in je huis. Wanneer je de app van de smart lamp download kan je de lamp vanaf je smartphone, tablet of pc bedienen. Bij lampen van Philips Hue kan je bijvoorbeeld verschillende kleuren instellen. Ook kan je complete lichtschema’s maken. De lampen gaan dan automatisch op een bepaalde tijd aan en veranderen vervolgens van kleur. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan.
Het grootste nadeel aan de smart lamp is dat dit een relatief nieuw product is. Dit maakt dat de lampen behoorlijk aan de prijs zijn. Een losse lamp van Philips Hue kost ongeveer €30. Koop je een starterspakket, dan betaal je €150 voor een 3 of 4-tal lampen met draadloze dimmer. De lampen zijn echter van hoogstaande kwaliteit. Philips beloofd dat de lampen ongeveer 15.000 uur meegaan. Dit betekend dat je jarenlang plezier gaat hebben van de Philips Hue smart lampen.
Hoe nuttig was dit bericht?
Klik op een ster om het te beoordelen!
Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1
Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.
Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!
Laten we deze post verbeteren!
Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?