Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van led High Bay

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
1
(1)

Wat is led High Bay?

Misschien heb je nog nooit van de term gehoord en misschien heb je het woordje weleens voorbij zien komen, maar wat is led High Bay precies? En waar kun je het het beste gebruiken?

Led High Bay is, zoals de naam al zegt, led verlichting. Led staat voor ‘light-emitting diode’ en is een vorm van verlichting waarbij niet gewerkt wordt met bijvoorbeeld gloeidraden, maar met lichtgevende diodes. Omdat dit een elektronische component is (waarmee rechtstreeks licht wordt gegeven) is hier een stuk minder energie voor nodig dan bij andere verlichtingsvormen, zoals gloeilampen of spaarlampen. Led is dus een duurzame en energiezuinige variant hiervan.

High Bay lampen zijn de moderne opvolgers van gasontladingslampen of hogedruksontladingslampen. Dit soort platte lampen zijn allemaal steviger, hebben een hogere lichtopbrengst én zijn groter dan de meeste lampen die je misschien gewend bent. Hierdoor zijn deze lampen perfect voor het verlichten van hoge ruimtes. Zelfs ruimtes van acht meter of hoger kunnen door de lampen goed verlicht worden, zodat alles nog goed zichtbaar is.

Waar komt High Bay verlichting het meeste van pas?

Nu we weten wat led High Bay verlichting precies is, is het ook belangrijk om te weten waar dit soort lampen het beste gebruikt kunnen worden. Zoals we al verteld hebben, zijn de lampen dé oplossing voor het verlichten van hoge ruimtes. Hierdoor kunnen deze het beste opgehangen worden in fabriekshallen, magazijnen, loodsen en andere ruimtes met een hoog plafond waar tóch een hoop verlichting nodig is. In alle ruimtes van vier meter of hoger komen de lampen eigenlijk wel van pas, omdat het hoge wattage (100W of hoger) en de hoge lichtopbrengst (13.000 lumen of hoger) hier zorgen voor voldoende licht. Led High Bay lampen zorgen ervoor dat je alle werkzaamheden goed kunt blijven uitvoeren in professionele omgevingen.

Kleurtemperatuur

Bij het uitkiezen van lampen voor in bovengenoemde ruimtes is de kleurtemperatuur ook een belangrijke factor. De kleurtemperatuur heeft niks te maken met hoe warm de lampen zelf worden, maar alles met hoe warm de kleur van het verspreide licht is. Zo is warme verlichting (2700K of 3000K) bijvoorbeeld vergelijkbaar met de kleur van een brandend kaarsje of een zonsopgang en lijkt koude verlichting (4000 tot 6000K) meer op maanlicht of daglicht. Hoe warmer het licht wordt, hoe roder de invloeden dus zijn en hoe kouder het wordt, hoe blauwer de invloeden zijn. In ruimtes waarin werkzaamheden uitgevoerd worden is warme verlichting (wat meestal gezien wordt als sfeervoller en gezelliger) niet gepast. Koude verlichting past hier wél weer goed en zorgt zelfs dat de mensen die hier werkzaam zijn gefocust blijven. Gelukkig is High Bay verlichting beschikbaar in zowel een warm-witte als een koud-witte variant.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 1 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: