Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van smart home

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is een smart home?

Een smart home kenmerkt zich door de aanwezigheid van slimme apparaten. Dit zijn apparaten, bijvoorbeeld lampen, camera’s of deurbellen (maar de mogelijkheden zijn eindeloos, want er zijn ook slimme koelkasten en slimme gordijnen) die te bedienen zijn met een app op je telefoon of tablet. Deze apparaten zijn niet alleen zo slim dat ze (zelfs vanaf een afstand) met de app te bedienen zijn, maar ook dat ze samen kunnen werken. Je smart lamp deelt bijvoorbeeld informatie met je slimme gordijnen en de twee apparaten reageren vervolgens op elkaar. Zo kun je een proces automatiseren waarbij de slimme lampen gaan branden als de gordijnen sluiten of juist stoppen met branden als je de gordijnen opent. In de app stel je schema’s en timers in en zo kun je dus een heleboel smart home producten (ook weleens domotica genoemd) in je huis besturen.

Voordelen van een smart home

De beste manier om te illustreren hoe het is om een smart home te hebben is door het benoemen van de grootste voordelen:

  • Eenvoud en comfort: Eén van de belangrijkste voordelen van een smart home is wel de eenvoud die het oplevert. Smart lampen en andere smart home producten kunnen dus met elkaar communiceren en op elkaar inspelen, en zelf kun je ook allerlei processen automatiseren. Zo hoef je over een hoop dingen niet meer na te denken en wordt alles automatisch voor je geregeld. Zorg bijvoorbeeld met een paar klikken in de app dat je slimme lampen elke dag gaan branden als je uit je werk komt of als je uit bed komt, zodat je deze handeling zelf niet meer hoeft uit te voeren. Een smart home is comfortabeler dan een huis zonder smart home producten.
  • Energiezuinig: Ook voor het milieu zijn smart home producten een goede keuze. In de app kun je namelijk van al je slimme producten bekijken wat het energieverbruik is, zodat je kan controleren op welke gebieden je het meest energie kunt besparen. Zo draag je een steentje bij aan het milieu én kun je besparen op je energierekening. Bekijk bijvoorbeeld in één klap welke smart lampen veel energie verbruiken en soms onnodig branden. Vergeet je de lamp in je badkamer bijvoorbeeld vaak uit te zetten als je je naar je werk haast? Zorg met automatische schema’s dat dit soort dingen voorkomen worden en bekijk waar je het meeste kunt besparen. Ook een slimme thermostaat en slimme radiatorknoppen zijn ontzettend energiebespaarders. Controleer hiermee de temperatuur in huis, stel schema’s in waarmee dit geautomatiseerd wordt en zorg dat hier niet te veel energie verloren gaat.
  • Veiligheid: Ook belangrijk is dat smart home producten de veiligheid in huis kunnen verhogen. Zo kun je met slimme camera’s of slimme deurbellen met video-ondersteuning altijd je huis in de gaten houden, of je nou thuis bent, op je werk zit of lekker met een cocktail op je vakantiebestemming ligt. Door automatische schema’s kun je er bovendien voor zorgen dat je mogelijke inbrekers misleidt. Zorg dat de smart lampen elke avond gaan branden als het donker wordt, zet op afstand een muziekje aan of zorg dat de gordijnen overdag openen en ’s avonds sluiten. Alle automatische processen zorgen ervoor dat het nét lijkt alsof je gewoon thuis bent.

Het creëren van een smart home door het aanschaffen van smart home producten gaat dus gepaard met een hoop voordelen. Het is energiezuinig, makkelijk én veilig, en daardoor voor ieder huis een goed idee.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: