Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van WTW ventilatiesysteem

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een WTW ventilatiesysteem?

Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, ook wel ventilatiesysteem D genoemd, is een manier van ventileren waarbij weinig warmte verloren gaat. De WTW unit regelt zowel de aan- als afvoer van lucht in jouw woning en wordt daarom ook wel balansventilatie genoemd. Het warmteterugwinsysteem verwijdert vervuilde lucht met haar WTW filters, maar voert ook verse lucht aan. Warme lucht van buiten wordt vermengd met koude lucht die de woning binnenkomt zodat een constante temperatuur wordt bereikt.

Centraal of decentraal?

Het installeren van een warmteterugwinningssysteem kan lastig zijn als het lucht door het huis moet leiden; jouw kanalen moeten door het dak gaan en/of eindigen in een buitenmuur in plaats van binnen. Als je geen luchtkanalen wilt of kunt installeren, maar toch toegang wilt hebben tot de voordelen van een verwarmingssysteem, kan een decentraal systeem het antwoord zijn. Deze airconditioner wordt zonder kanalen geïnstalleerd, waardoor je met een warmteterugwinsysteem maar één ruimte gekoeld krijgt. Je kunt hem echter wel in de woonkamer plaatsen waar meestal de meeste verwarming plaatsvindt.

Welk WTW ventilatiesysteem schaf ik aan?

Om het juiste ventilatiesysteem met warmteterugwinning te kiezen, is het belangrijk om te overwegen waar je het voor wilt hebben en ook waar het zal komen. Denk aan de afmetingen en hoeveelheid luchtcirculatie die nodig zijn voor jouw kamer, en of je elektrische aansluitpunten nodig heeft. Een juiste balans tussen buiten- en binnenlucht houdt jouw gezin gezond en helpt je geld te besparen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: