Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van werving en selectie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Enkele weten de betekenis van het begrip werving en selectie en enkele nog niet. Meestal onbewust krijgt ieder persoon echter wel eens te maken met dit begrip. Werving en selectie is namelijk het proces rondom het vinden, daarna selecteren en als laatste aannemen van een geschikte kandidaat voor een bedrijf voor een full- of parttime baan. Mensen wat de werving en selectie voor een bedrijf doen gaan aan de hand van een bepaalde functie en bijbehorende competenties en persoonlijke vaardigheden op zoek naar een goede match voor het bedrijf.

Hoe werkt een werving en selectie proces via een bureau?

Er zijn zes verschillende stappen die je als bedrijf samen met een werving en selectiebureau doorloopt, deze zes stappen zal het bureau met je doornemen voordat ze aan de slag gaan. Als eerste zet je de vacature bij het bureau uit, het bureau zorgt er dan voor dat ze kennis over jouw bedrijf verzamelen en dat ze de vacature, het bijbehorende functieprofiel en jouw specifieke wensen in kaart brengen. Als laatste doen ze een check van de bedrijfscultuur en vertalen ze de opgedane kennis naar een pakkende en wervende vacature tekst. De tweede stap bestaat uit het verspreiden van de vacature over verschillende kanalen. Wanneer er genoeg sollicitanten gereageerd hebben begint stap drie en dat is het selecteren van mensen die op gesprek mogen komen, deze mensen worden ook geïnterviewd. Als het bureau ze goedkeurt voor jou bedrijf laten ze het weten en kan jijzelf of iemand van personeelszaken ook het gesprek met ze aangaan. Zodra jij een keuze hebt gemaakt wordt de kandidaat ingelicht en begeleid naar de eerste werkdag.

Wat is het verschil tussen recruitment en werving en selectie?

Veel mensen denken dat recruitment en werving en selectie hetzelfde betekenen, niks is echter minder waar. Werving en selectie is namelijk zoals eerder benoemd het vinden, selecteren en aanleveren van een geschikte kandidaat voor een vaste baan en recruitment is voor zowel een vaste als tijdelijke baan.

Wat zijn de kosten van werving en selectie?

De kosten die komen kijken bij een werving- en selectieproces kunnen erg verschillen. Een tarief kan pas vastgesteld worden zodra het werving en selectiebureau op de hoogte is van jouw specifieke wensen aangezien het proces echt maatwerk is. De fee die je betaald is een bepaald percentage van het fulltime jaarsalaris wat de medewerker gaat krijgen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: