Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van werving- en selectiebureau

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Door het grote personeelstekort in Nederland liggen de banen spreekwoordelijk gezien momenteel voor het oprapen. Wanneer je op zoek bent naar nieuw werk kan het dus zomaar zo zijn dat je binnenkort misschien wel je droombaan kunt uitvoeren. Maar: misschien lukt het je nog steeds niet om een passende baan te vinden.

In dat geval kan een werving en selectie bureau je verder helpen. Zo’n bureau wordt namelijk ook wel een recruitmentbureau genoemd. Wat dat precies inhoudt en wat je kunt verwachten van een dergelijk bureau lees je in dit artikel waarin de vraag: “Wat is een werving- en selectiebureau?” wordt beantwoord.

Wat is een werving- en selectiebureau precies?

Misschien ben je al eens benaderd door een recruitmentbureau of een werving- en selectiebureau. Zo’n bedrijf houdt zich bezig met het aantrekken en selecteren van geschikte kandidaten voor diverse bedrijven en opdrachtgevers. Hebben ze geschikte personen gevonden dan stellen ze die kandidaten aan. Als werkzoekende kun je je aanmelden bij een werving- en selectiebureau. Ook kan het zo zijn dat je zelf benaderd wordt, bijvoorbeeld via een medium als LinkedIn. Medewerkers van dit soort bureaus zijn altijd op zoek naar passende arbeidskrachten.

Er wordt hierbij altijd gekeken naar een goede match op het gebied van kennis en vaardigheden. Als werkzoekende is het voordeel dat je zelf niet op zoek hoeft te gaan naar een passende baan. En huur je als ondernemer een werving- en selectiebureau in? Dan laat je de zoektocht naar geschikt personeel volledig aan een professioneel bureau met netwerk en de juiste expertise over. Dit gebeurt in verschillende branches. Zo heb je voor de retail en e-commerce bijvoorbeeld het bureau Match For Talent, een recruitmentbureau waarbij een persoonlijke en professionele match tussen werkgever en werknemer voorop staat.

Voordelen van het inhuren van een werving- en selectiebureau

Juist nu er zoveel personeelstekort in Nederland is, is het voor organisaties prettig om in zee te gaan met een recruitmentbureau of een werving- en selectiebureau. Dit soort bureaus weten immers precies waar ze moeten zoeken voor écht goed personeel. Zij nemen dit tijdrovende zoekproces uit handen van organisaties en ondernemers, zodat zij zich kunnen blijven focussen op de ontwikkeling en de kern van hun bedrijf. Dat is direct het grootste voordeel van het inhuren van een werving- en selectiebureau. Uiteraard zijn er nog meer voordelen te vinden.

Match met echt passend personeel is groter dan eigen zoektocht

Wat bijvoorbeeld ook erg fijn is aan een werving- en selectiebureau inhuren, is dat de kans op echt passend en zo ook goed personeel groot is. Die kans is zelfs groter dan wanneer je zelf op zoek gaat. Dat komt omdat zo’n bureau gespecialiseerd is in de niche waarin je werkt en waarin je dus op zoek bent naar personeel. Ze beschikken over een duidelijk en professioneel netwerk waaruit ze kunnen putten.

Proactieve houding van bureau zorgt snel voor personeel

Daarbij is het fijn om te weten dat zo’n bureau altijd een proactieve houding aanmeet. Zij willen hun klanten, een organisatie of ondernemer, altijd zo snel mogelijk voorzien van goed personeel. Dat betekent dat ze niet zomaar mensen uitnodigen, maar alleen kiezen voor kandidaten waarvan ze denken dat het echt een match is. Op die manier hoeft een sollicitatieprocedure helemaal niet lang te duren en heb je binnen no time een passende werknemer bij je bedrijf rondlopen.

Personeelstekort binnen bedrijf wordt opgelost

Een ander groot voordeel is natuurlijk dat het tekort aan personeel binnen je onderneming op een efficiënte manier wordt opgelost. Dat is immers de grootste taak van zo’n bureau. Nu er zoveel tekort op de arbeidsmarkt te vinden is, kan het lastig zijn om gaten te dichten. Een goed recruitmentbureau zorgt ervoor dat die gaten binnen no time gedicht zijn, ongeacht de branche waarin je werkzaam bent.

Ook voor werkzoekende is werving- en selectiebureau ideaal

Een werving- en selectiebureau inschakelen is niet alleen ideaal voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar goed personeel. Ook werkzoekenden kunnen terecht bij dergelijke bureaus. Je kunt je ongeacht je opleiding of niveau aanmelden bij een recruitmentbureau. Er zijn banen en opties beschikbaar voor mensen die MBO hebben gestudeerd, maar ook voor mensen die WO geschoold zijn en geen passende baan kunnen vinden.

Wanneer je je aanmeldt als werkzoekende is het de bedoeling dat je langskomt voor een kennismakingsgesprek. Vervolgens gaat het bureau op zoek naar een passende baan waarbij je wordt voorgesteld aan de opdrachtgever. Die procedure kan soms langer zijn dan zelf reageren op een vacature, maar de kans op een echte match is veel groter. Daarbij is er vaak sprake van minder concurrentie waardoor de kans op een baan die je echt leuk lijkt veel groter is.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: