Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van recruitment

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is de betekenis van recruitment? In het kort is recruitment een ander woord voor werving en selectie. Het is dus het proces van het vinden, werven, selecteren én aanstellen van geschikte kandidaten. Een recruiter die werkt voor het recruitmentbureau Noord Limburg, zorgt ervoor dat de juiste persoon bij de juiste organisatie terecht komt. Uiteindelijk is recruitment een breed begrip, omdat er meerdere soorten bureaus en recruiters zijn.

Welke soorten recruitmentbureaus zijn er?

Er zijn verschillende soorten recruitmentbureaus. De meest voorkomende zijn uitzendbureaus, werving- en selectiebureaus en detacheringsbureaus. Een speciaal bureau voor werving en selectie neemt dit proces uit handen voor de werkgever. Een uitzendbureau is gericht op een korte arbeidsrelatie. Meestal gaat het om functies op starters of operationeel niveau. Als je op zoek bent naar tijdelijk personeel voor een lagere periode die ook nog eens hoogopgeleid zijn, dan schakel je een detacheringsbureau in. Vaak zijn zij gericht op een niche, bijvoorbeeld het detacheren van IT- of marketing professionals.

Welke recruiters zijn er?

De meest voorkomende soorten recruiters zijn corporate recruiters, intercedenten en headhunters. Een coporate recruiter werft en selecteert kandidaten voor de organisatie waar hij of zij zelf werkt, intern dus. Een intercedent werkt meestal voor een uitzendbureau. Headhunters zijn mensen die mensen met specifieke vaardigheden en kennis benaderen voor een functie. Uiteindelijk wordt toch voor elk soort recruiter vaak de algemene term ‘recruiter’ gebruikt.

Waarom recruitment uit handen geven?

De reden om recruitment uit te besteden hangt af van de tijd en middelen van de organisatie, maar ook andere specifieke wensen en behoeften. Als je weet dat de HR-afdeling de kennis en middelen heeft om de juiste persoon voor de functie te vinden, is het begrijpelijk dat je dit niet uit handen wilt geven. Maar heb je geen tijd en geen kennis over bijvoorbeeld online marketing, dan is het verstandig om dit over te laten aan een gespecialiseerd recruitmentbureau. Zeker wanneer je regelmatig op zoek bent naar personeel of je plotseling zo snel als mogelijk is iemand zoekt, kun je dit beter uitbesteden aan iemand die dit voor jou binnen mum van tijd kan regelen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Werk & Zakelijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: