Je hoopt het natuurlijk nooit nodig te hebben, maar áls je dan toch in een echtscheiding zit, kun je het beste een professional in de arm slaan om te bemiddelen. Een scheidingsbemiddelaar is een neutrale partij die de twee hoofdpersonen begeleidt bij het maken van afspraken over de scheiding.
Waarom een scheidingsbemiddelaar?
Een echtscheiding is al geen ideale situatie en door het inschakelen van een scheidingsbemiddelaar kan dit een stuk soepeler verlopen. De bemiddelaar werkt als een tussenpersoon tussen het echtpaar en helpt bij het maken van lastige afspraken zoals alimentatie, verdeling van bezittingen en, indien van toepassing, gezamenlijke schulden. Ook kan een scheidingsbemiddelaar helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan als er kinderen betrokken zijn bij de scheiding. Als een echtpaar er niet samen uitkomt, is het inschakelen van een scheidingsbemiddelaar een goede uitkomst.
Een scheidingsbemiddelaar heeft vaak eerst een hele vragenlijst die van tevoren of in-real life beantwoord kan worden. Zodra de hele situatie in kaart is gebracht, gaat het hele traject beginnen. Aan de hand van een stappenplan zal de scheidingsbemiddelaar het echtpaar helpen goede afspraken te maken.
De voordelen van een scheidingsbemiddelaar
Door het inschakelen van een scheidingsbemiddelaar kan het echtpaar proberen samen tot afspraken te komen zonder dat deze opgelegd worden door bijvoorbeeld een rechter. Een rechter beslist enkel over zaken die voor de zitting worden aangedragen en houdt daarbij geen rekening met de persoonlijke situatie en belangen van de individuen binnen het echtpaar. Door een scheidingsbemiddelaar komen de afspraken op een manier tot stand die voor beide partijen aanvaardbaar is: vaak een middenweg. Het inzetten van een scheidingsbemiddelaar is zo ook een investering in een duurzame, betere communicatie tussen de ex-partners in de toekomst.
Een scheidingsbemiddelaar, ook wel mediator genoemd, kan ervoor zorgen dat je aan het eind van de scheiding flink wat kosten bespaart. Een rechter kost namelijk meer geld, maar ook kost dat veel tijd. Een scheidingsbemiddelaar kan helpen om tijd te besparen en daardoor ook kosten te besparen.
Een ander voordeel van een scheidingsbemiddelaar is dat deze onpartijdig is. De bemiddelaar heeft geen belang bij de uitkomst van de scheiding waardoor deze objectief kan blijven en het echtpaar kan helpen om afspraken te maken waar beide partijen tevreden mee zijn.
Het inzetten van een scheidingsbemiddelaar kan dus van waardevolle toevoeging zijn bij een echtscheiding. Bij het scheiden met een mediator, komt het echtpaar samen tot afspraken, waarmee ze investeren in een duurzame onderlinge communicatie in de toekomst. Door de deskundigheid van een scheidingsbemiddelaar, kan het de ex-partners veel stress besparen, maar het helpt ook bij het verminderen van de scheidingskosten. Het inschakelen van een scheidingsbemiddelaar helpt dus om een scheiding op een respectvolle, efficiënte manier af te handelen.
Hoe nuttig was dit bericht?
Klik op een ster om het te beoordelen!
Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0
Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.
Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!
Laten we deze post verbeteren!
Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?