De betekenis van letselschade is eenduidig en luidt: ‘letselschade of letsel is schade, zowel immaterieel als materieel, maar ook lichamelijk en geestelijk, die een mens kan krijgen wanneer hij of zij betrokken is bij een ongeval. Na een ongeval kan je klachten krijgen, maar ook houden. Dit kunnen fysieke klachten zijn, zoals een whiplash, een pijnlijke schouder of nek, maar ook erger, zoals een dwarslaesie, verlamming van een been of arm etc.
Welke schade kan je hebben?
Het ongeval kan ervoor zorgen dat een lichaamsdeel beschadigd raakt. Dit kan soms helemaal herstellen, maar dan ondervind je al schade, omdat je tijdens het herstel niet of niet volledig kunt werken. Hierdoor mis je inkomen en maak je misschien wel extra kosten, zoals de kosten voor het huren van een rolstoel, krukken of voor het inschakelen van een mantelzorger of huishoudelijke hulp. Naast het letsel kan je andere schadeposten hebben. Jouw voertuig of fiets kan beschadigd zijn geraakt.
Letselschade na een bedrijfsongeval
Gaat het om een bedrijfsongeval, dan kan het zijn dat jouw werkkleding, werkschoenen of jouw telefoon beschadigd is geraakt. Dit zijn allemaal schadeposten waar je een vergoeding voor kunt krijgen, ook wel een letselschadevergoeding genoemd. Hoe hoog de vergoeding is, kan alleen een specialist of een letselschade advocaat voor je uitzoeken. Er moet namelijk goed onderzoek gedaan worden naar het ongeval zelf en alle kostenposten moeten voor je worden uitgerekend.
Psychische schade na een ongeval
Waar we hierboven nog niet over gesproken hebben, is de psychische schade die je na een ongeval kunt ondervinden. Ook dit valt onder letselschade. Misschien durf je na het ongeval geen auto meer te rijden en is er een nieuwe cursus nodig om ervoor te zorgen dat je minder angst ervaart tijdens het rijden. Of heb je psychische klachten waardoor je jouw werk niet meer goed kan uitoefenen? Misschien kan je zelfs helemaal niet meer werken.
Heb jij letselschade na een ongeval? Maak voor jezelf de afweging of je kiest voor een jurist of een letselschade advocaat. Bij letselschadezaken is het meestal niet nodig om de zaak voor de rechter te brengen, maar dit komt wel eens voor. Wil je toch graag dat het mogelijk is dat er geprocedeerd wordt als dit nodig is, bijvoorbeeld wanneer een verzekeraar niet meebeweegt? Dan kan het voor jou goed uitpakken om voor een ervaren advocatenkantoor te kiezen, zoals Lefers Advocaten.
Lees ook: Wat is cognitieve dissonantie
Hoe nuttig was dit bericht?
Klik op een ster om het te beoordelen!
Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0
Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.
Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!
Laten we deze post verbeteren!
Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?