Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van aansprakelijkheids- en WA verzekering

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is de betekenis van aansprakelijkheidsverzekering en WA verzekering?

Bij het afsluiten van een verzekering aangaande schade en letsel aan have en goed is er wel vaker een misvatting tussen het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering en van een WA verzekering. Het gebeurt zelfs dat beiden als een verzekering worden gezien. Niets is echter minder waar en is het heel belangrijk dat je weet welke verzekering je nou dient af te sluiten.

Waar zit het verschil dan in?

Een WA verzekering dekt schade toegebracht door het toedoen van een vervoersmiddel op de openbare weg. Het is daarom ook verplicht dat alle voertuigen die zich op de openbare weg begeven WA verzekerd zijn. zo worden er situaties voorkomen dat er ingeval van schade dat toegebracht is door jouw voertuig de schade door jou zal moeten worden betaald. Deze kan fors oplopen. Bij een aansprakelijkheidsverzekering wordt schade toegebracht door jou voertuig in het verkeer juist NIET uitgekeerd. Deze verzekering is juist bedoeld voor jezelf en overige huisgenoten in en rondom het huis. Ook hier wordt de schade vergoed en kom je dus niet te staan voor onverwachte financiële uitgaves. Het gebied dat door de beide soorten verzekeringen wordt gedekt is dus geheel verschillend. Het is dus heel belangrijk dit in de gaten te houden. Een WA verzekering is trouwens verplicht waarbij een aansprakelijkheidsverzekering dat niet is. Deze wordt gewoon afgesloten om jezelf en het gezin te beschermen voor eventuele onprettige financiële uitgaves.

Een aansprakelijkheidsverzekering is dus zeker wel aan te raden als een aanvullende verzekering. Aanvullend omdat het niet de schade dekt die veroorzaakt kan worden op een openbare weg.

Bron: https://www.aansprakelijkheidsverzekering.com

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: