Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van processierups

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Je hebt wellicht al eens te maken gehad met processierupsen toen je jong was. Veel kinderen hebben bultjes gehad veroorzaakt door dit dier. Deze bultjes kunnen erg vervelend en irriterend zijn. Wil je weten hoe je met eikenprocessierupsen om moet gaan? Lees dan hieronder verder.

Processierups

De processierups is een insect die zich tijdens de zomer vooral in bomen bevindt. De processierups is een bladetende rups van een vlinder. Elke processierups wordt dus uiteindelijk een vlinder. In Nederland zijn eikenprocessierupsen het meest voorkomend, aangezien ons land vooral veel eikenbomen kent. Deze eikenprocessierupsen groeien uit tot eikenprocessievlinders.

Aanraking

Wanneer je in aanraking komt met een processierups is de kans groot dat je last krijgt van jeuk, bultjes en zelfs oogklachten. Dit komt omdat deze rups vele brandhaartjes heeft die irriterend werken bij aanraking met de huid. Wanneer je merkt dat je in aanraking bent geweest met een processie rups dien je zo snel mogelijk jouw huid en ogen grondig te spoelen met lauw water. Hierna kun je het beste de brandharen verwijderen van de huid met plakband. Plak deze goed op de huid en trek de plakband er voorzichtig vanaf. Op deze manier verwijder je efficiënt en snel deze vervelende haren. Krab of wrijf nooit op de haartjes! Dit is heel verleidelijk, maar maakt de klachten alleen maar erger. De klachten zullen binnen twee weken vanzelf verdwijnen.

Nest

Wanneer je er achter komt dat er een nest van processierupsen in jouw boom is, kun je het beste zo snel mogelijk een bedrijf inschakelen die deze nesten verwijderd. Deze nesten zijn namelijk niet alleen vervelend voor jouw huid, ze veroorzaken ook vaak schade aan de boom waarin ze leven. Wanneer je huisdieren of vee hebt rondlopen in de buurt van de boom dien je ook zo snel mogelijk een bedrijf in te schakelen. De processierupsen zijn namelijk erg slecht voor de gezondheid en het welzijn van jouw dieren. Veel van deze bestrijdingsbedrijven werken met spoed oproepen, je kunt ze dus erg snel laten verwijderen uit jouw omgeving.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: