Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van ongediertebestrijding

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

In Nederland is allerlei ongedierte te vinden die op tal van manieren voor overlast kunnen zorgen. Denk maar aan muizen, maar ook aan houtworm, wespen of vliegen. Maar wanneer is ongedierte nu eigenlijk ongedierte en welke vormen van ongedierte kunnen allemaal bestreden worden?

Wat is de definitie van ongedierte?

Ongedierte kan eigenlijk elk diersoort zijn waar hinder door wordt ondervonden. De een zal een dier dus eerder als ongedierte bestempelen dan de ander. Neem bijvoorbeeld konijnen. Veel mensen zullen het leuke en lieve dieren vinden en er met veel plezier voor zorgen. Er zijn echter ook mensen, bijvoorbeeld boeren, die veel hinder ondervinden van de konijnen en er alles aan doen om de konijnenpopulatie binnen de perken te krijgen.

Hebt u last van een dier? Dan kunt u altijd een expert benaderen en vragen of daar iets tegen te doen is. De expert heeft veel ervaring op het gebied van bestrijden en zal aangeven wat voor uw situatie de beste optie is.

Welk ongedierte kan bestreden worden?

Vrijwel elk diersoort kan bestreden, verwijderd of voorkomen worden. We zeggen bewust ‘bestreden, verwijderd of voorkomen’, omdat bestrijding niet altijd de beste optie is. Hebt u muizen in huis dan kunnen de muizen uiteraard bestreden worden, maar wanneer de oorzaak niet wordt aangepakt, kan het zijn dat de muizen de week erna alweer binnengekomen zijn. Of neem bijvoorbeeld bijen. Bijen zijn onmisbaar in de natuur, waardoor het bestrijden van bijen niet gewenst is. De bijen worden door een imker opgehaald en elders geplaatst waar ze niet voor overlast zorgen. Een structurele oplossing verdient immers altijd de voorkeur boven een tijdelijke oplossing. Daar wordt u blij van en daar wordt de natuur blij van. Zo worden dieren niet onnodig doodgemaakt.

Bron: https://debestrijdingsbrigade.nl/

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: