Douglas hout is een houtsoort die steeds populairder aan het worden in ons land. Dit komt met name door de duurzaamheid en de mooie kleur van het hout. We zien dan ook steeds vaker dat dit hout gebruikt wordt voor het aanleggen van veranda’s of het maken van tuinhuisjes. Maar kleven er dan ook nadelen aan het gebruik van Douglas hout? Helaas zijn die er ook. In dit blogartikel gaan we je meer vertellen over zowel de voor- als de nadelen van Douglas hout.
De voordelen van Douglas hout
Als we de voor- en de nadelen van Douglas hout gaan bepalen kom je natuurlijk al vrij snel bij de prijs van het hout terecht. In het geval van Douglas hout is de prijs zeker een voordeel te nemen. De prijs is aantrekkelijk en de kwaliteit is goed. Om je een beeld te geven van de prijs, is deze houtsoort goedkoper dan eikenhout.
Volgens HomingXL, is een volgend voordeel van deze houtsoort makkelijk te bewerken is. Het hout kan dan ook gemakkelijk gezaagd worden in de vormen die je wilt en je kunt er gemakkelijk gaten in boren. Daarnaast is dit hout van nature erg duurzaam en kan het hout bij goed onderhoud tot wel 15 jaar lang meegaan. Prijs en duurzaamheid zijn dus twee van de belangrijkste voordelen van deze houtsoort.
Nadelen van Douglas hout
Helaas zitten er ook nadelen aan Douglas hout, zoals bij iedere houtsoort eigenlijk wel het geval is. Wanneer je de maximale houdbaarheid wilt bereiken dien je het hout namelijk te impregneren. Dit gaat ook de vergrijzing van het hout tegen. Op het moment dat het hout is geïmpregneerd kan je tot wel 20 jaar lang plezier hebben van het hout.
Mocht je Douglas hout willen gebruiken voor het aanleggen van een schutting? Dan raden we je aan om palen minimaal 5 cm boven de grond te monteren. Douglas hout is redelijk bestand tegen vocht, echter wil je er 100% zeker van zijn dat er geen vocht binnendringt raden wij je dus aan om het hout op hoogte te monteren.
Het laatste nadeel van Douglas hout is dat dit hout gaat werken onder invloed van de weersomstandigheden. In de zomer zal je merken dat het hout gaat krimpen door de warmte en in de winter kan het hout uitzetten door de opname van vocht. Wanneer je hier echter voldoende rekening mee houdt hoeft dit geen enkel probleem te zijn voor jouw buitenprojecten.
Hoe nuttig was dit bericht?
Klik op een ster om het te beoordelen!
Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0
Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.
Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!
Laten we deze post verbeteren!
Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?